P15 Svenska mästare

Publicerad 12 mars 2013

Under helgen som gick fick MFFs P15 uppleva allt det bästa idrott har att erbjuda, både sportslig himmel och helvete. Efter en fullspäckad helg som avslutades med ett straffavgörande mot AIK kan MFF P15 titulera sig Svenska mästare och börja ladda för Europaslutspelet i Slovenien.

Under 2012 inleddes kvalspelet till SM. Samtliga distrikts mästare kvalificerade sig via DM till SM slutspelet i Jönköping som gick av stapeln i helgen. Väl i Jönköping väntade först ett gruppspel där motståndet bestod av Assyriska, Norrköping och Kvarnsvedens IK. 

I första matchen mot Assyriska fick vi hål på motståndarna direkt och sen rullade det på till en komfortabel 4-0 seger utan att vi testades ut ordentligt. 
I andra matchen mot Norrköping hade MFF det kämpigare och efter underläge 0-1 kunde vi inte göra mål på ett hårt arbetande motståndarlag och plötsligt var avancemang från gruppen inte längre helt i våra egna händer. Efter att Assyriska tagit poäng mot Norrköping i sista matchen visade det sig dock ”räcka” med seger i sista matchen mot Kvarnsvedens IK för att gå vidare till semifinal som gruppsegrare. 
Matchen mot Kvarnsveden var gruppspelets bästa från MFFs sida och det var aldrig något snack. Segersiffrorna skrevs till 6-0 och vi kunde börja ladda för semi mot Karlstad. 
Nu hade de himmelsblå fått upp ångan och via 3 mål av Zackarias Faour tog vi oss till final där AIK väntade. 
Finalen blev en gastkramande historia. Underläge igen efter ett insläppt mål efter fast situation och just när hoppet började överge den tillresta MFF-skaran så slog Renad El Jerbi in kvitteringen i matchens absolut sista minut. Målet kom efter ett mönsteranfall där Anton Kralj, Oscar Mårtensson, Zackarias Faour och Renad El Jerbi lät bollen gå mellan varandra på ett vägvinnande sätt. Förlängning följde där båda lagen var ganska slitna efter helgens och finalens intensiva spel. Straffsparkar fick avgöra och där drog MFF det längsta strået och satte samtliga fem straffar. Vilt jubel på plan och på läktaren följde och nu kan laget som sagt planera för EM-slutspel i Slovenien i maj. 
För mer info om turneringen läs gärna Ole Törners artikel i Skånskan