P14 slog Aston Villa och PSV Eindhoven

Publicerad 23 maj 2002

Malmö FF:s P14 lag gjorde en mycket strong insats i turneringen i Franska Baisieux.

P14 deltog under pingsthelgen i en internationell tävling i Frankrike. A.S Baisieux stod för värdskapet och Baisieux är en liten by 15 kilometer öster om Lille i norra Frankrike. Klubbar från åtta europeiska länder var inbjudna och Malmö FF var således Sveriges representant. Vi lämnade Stadionområdet på torsdag kväll och var framme fredag lunch. Vi körde en lätt träning på eftermiddagen och sedan vilade vi ut inför lördagens invigning och matcher.

I första matchen mötte vi Lyngby BK och vann med 1-0. Målet insparkat av vårt lån från Skurup Martin Kellerman. Vi spelade bra hela matchen och i gruppspelet innebar det 2 x 12 minuter.

Andra matchen mötte vi Lille O.S.C. Det blev en bra match där vi tog ledningen med 1-0 genom Javed Sahebezai. Tyvärr kvitterade Lille på en nick när det var 2 minuter kvar av matchen.

Tredje matchen för dagen mötte vi E.S. Wasquehal från Frankrike. Det blev en jämn och tät match och den slutade 0-0.

I fjärde matchen stod Aston Villa för motståndet och det blev en tuff match där man lyckades vinna med 2-0 efter mål av Robin Nilsson på nick efter en hörna samt 2-0 på en målvaktsretur av André Grabowski efter ett bra skott från Robin Nilsson.

Inför femte matchen mot Standard Liege skulle oavgjort räcka för en semifinalmatch och det påverkade tyvärr spelet. Det blev förlust med 1-0 och alla ställde in sig på en match om 5-6:e plats.

Vi åkte tillbaka och duschade för att sedan återvända till planerna lagom för att se Lyngbys match mot E.S. Wasquehal. Lyngby, som hittills var utan seger spelade bättre och bättre och fick extra krafter med hjälp av högljutt stöd från våra killar. Till slut stod man som segrare efter 1-0 vilket gjorde att vi knep andraplatsen i gruppen med ett måls bättre målskillnad.

I semifinalen, som för övrigt spelades 2x 20 minuter, ställdes vi mot storfavoriterna och hittills obesegrade PSV Eindhoven. Våra grabbar ville visa vilka som var bäst och det blev en jämn match där en lång löpning av Nazad Asaad gav en straff vilken Robin Nilsson säkert satte i mål. Totalt sett var det en mycket stark insats av hela laget och där vår bäste försvarare Nicholas Farago helt tog bort PSV:s duktiga anfallare. Nicholas är helt återställd efter sin skada i DM och deltog i alla matcher. En utveckling man inte vågat drömma om.

Så var det dags för final mot Olympic Lyon i en 2x 25 minuters match. I denna match kommer vi tyvärr inte upp i samma klass som i semifinalen och tyvärr blir ett misstag i försvaret ödestigert och ger Lyon ledningen med 1-0 vilket också blir slutresultat.

Vi fick också vara med om en pampig avslutning där PSV Eindhoven fick pris som turneringens ”bästa lag” vilket naturligtvis gjorde vår insats ännu bättre. Totalt sett var det en fin och bra genomförd turnering av både lag och arrangörer. För busstransporten till Frankrike hade vi vår vän från Vagn´s bussar, Bjarne. En ”meget go” busschaufför som vi träffade på vår resa till England i påsk. Ett stort tack till alla spelare för gott uppförande och spel.