P09 möter internationellt motstånd på Sardinien

Publicerad 10 juni 2022 i Nyheter,Ungdom

Just nu är Malmö FF:s P09-lag på Sardinien och mäter krafterna mot några av Europas största klubbar. Efter ett framgångsrikt gruppspel nådde vi åttondelsfinal mot Juventus FC.

En viktig del i utvecklingen av Malmö FF:s ungdomslag är att låta spelarna matchas mot internationellt motstånd. Som ett led i detta åker våra lag på en rad turneringar varje år. Den senaste månaden har vi bland annat spelat en större internationell turnering i danska Esbjerg som vårt F06-lag vann och en turnering i engelska Burnley där P09-laget mätte krafterna mot bland annat Chelsea FC, Manchester United och Birmingham City och där de sju matcherna slutade i tre segrar, en oavgjord och tre förluster.

Just nu är P09-laget på Sardinien för den 25:e upplagan av den internationella Manlio Selis World Tournament som är en inbjudningsturnering som samlar en rad av Europas största klubbar – däribland Liverpool FC, Paris Saint Germain, Inter, Roma och Milan.

Per Ågren är sportchef för MFF Ungdom och på plats vid turneringen på Sardinien.

– Vi har fått beröm här nere för hur vi dominerat matcherna. Precis som vid turneringen i Burnley står vi för något annat och har drivit matcherna genom att vara tekniska och spelskickliga. Något som stuckit ut jämfört med de engelska och italienska lagen som generellt stått för en mer kraftfull fotboll med större spelare och som försökt vinna matcher på det sättet, säger Ågren.

Efter ett framgångsrikt gruppspel nådde Malmö FF slutspel där de ställdes mot Juventus FC i åttondelen.

–Det blev förlust med 2-4 mot ett starkt lag men efter en bra prestation från oss där vi inte behöver skämmas, tvärtom, säger Ågren.

Turneringen fortsätter med åttondelsfinaler och kvartsfinaler under fredagen. Semifinal och final spelas under lördagen.

huvudpartners

officiella partners