Özen redo för sin första match

Publicerad 30 januari 2014

Mahmut Özen skrev på för Malmö FF när alla andra var på julledighet. Under årets första månad har han hunnit bekanta sig med sin nya klubb, lära känna nya vänner och imorgon gör han sin första match för MFF när han startar mot New England Revolutions.

– Det ska bli roligt att få spela med grabbarna imorgon och känna hur allting är. Jag har stora förväntingar på matchen. Jag har kommit in i laget och gruppen mer och mer efter varje dag som går och jag börjar känna mig mer bekväm i laget, berättar Mahmut Özen.

Mahmut Özen lämnade Mjällby AIF för Malmö FF och trots att högerbacken bara varit i klubben i en månad så kan han se skillnader mot sin förra klubb.

– Den individuella skickligheten hos varje spelare. Här i MFF är varje spelare lite bättre än vad de kanske var i Mjällby. När det gäller skillnader utanför planen så har jag svårt att komma på något. Det skulle kanske vara att truppen här är lite yngre, säger Mahmut som satt sig ner efter att han övat på den låt han ska framför inför de andra i en form av inkilning.

– Jag har rätt lätt att komma in i nya grupper. Jag gillar att prata och är inte blyg av mig och just det brukar hjälpa, säger Mahmut med ett leende.

Första matchen i MFF-tröjan
Lägret i Florida har MFFs nya tränare Åge Hareide utnyttjat för att visa laget hur han vill att MFF ska uppträda under 2014. Özen berättar att laget ska vara väldigt kompakt och att de ska jobba tillsammans i pressen.

– En sak som Åge gör väldigt bra är att han är noggrann hur han vill att varje spelare ska röra sig på sin speciella postion. Han stannar ofta upp spelet, och istället för att prata med hela backlinjen går han fram till varje spelare och berättar vad den ska göra. Det är en väldigt bra egenskap hos en tränare. Det gör det lättare för oss att ta till oss hans budskap.

Imorgon klockan 19.00 (lokal tid) gör Mahmut Özen sin debut i Malmö FF när han kliver in på den nybyggda arenan på IMG Academy när MFF ska ta sig an New England Revolutions.

– Det ska bli spännande att spela mot ett lag som man inte kan någonting om. Sen ska det också bli spännande att få känna på hur det är att spela i MFF och hur mina lagkamrater kommer att agera på plan.

Vad har varit extra roligt under lägret?
– Jag måste nog säga de yngre spelarna med Pawel, Petar och Erdal i spetsen. De är jäkligt seriösa på planen och väldigt roliga utanför.

 

Malmö FF – New England Revolutions
Klockan 19.00 (01.00 svensk tid)
Visas på Kvp.se

Startuppställning:
Olsen
Özen – Jansson – Johansson – Ricardinho
Kroon – Halsti – Thern – Forsberg
Eriksson – Molins(K)