Över tusen unga spelade fotboll med MFF under sommaren

Publicerad 01 september 2017 i Nyheter

Under tre olika arrangemang på totalt sju olika orter i Skåne fick MFF chansen att träffa och spela fotboll med långt över tusen barn den här sommaren. 

Sommarfotboll

Årets upplaga av Sommarfotboll – ett träningsläger där MFF-instruktörer i samarbete med lokala föreningar erbjuder fotbollsträning för pojkar och flickor mellan 7 och 13 år – hölls på sex olika orter i Skåne. För barnen är det kul och lärorikt, samtidigt som MFF knyter närmare band till de olika orterna och alla som verkar där.

Det var i Lomma, Bjärred, Skanör, Tomelilla, Vellinge och Åhus som sammanlagt upp emot tusen unga spelare fick härliga träningsdagar med mycket glädje och stort engagemang. MFF-tränaren Jörgen Ohlsson var bland annat på plats för att leda träningsveckan i Skanör och var mycket nöjd med dagarna tillsammans med barnen.

– Det har varit en bra vecka. Det har varit bra fart på barnen och engagerade ledare som gjort ett jättebra jobb. Man får snabbt feedback och det har både varit nöjda barn och nöjda föräldrar. Det är kul att höra, säger Jörgen Ohlsson.

Sista dagen på lägret i Skanör kom MFF-spelarna Mattias Svanberg och Franz Brorsson på besök för att träffa barnen och skriva autografer och svara på frågor. En av alla de unga spelarna som stormade fram för att träffa Franz och Mattias var Tom Wiessner.

– Det var kul att få autografer, säger han.

Han tyckte också att det hade varit en rolig träningsvecka där han både lärt känna nya kompisar och blivit en lite bättre fotbollsspelare.

– Det har varit bra. Jag har lärt mig nya saker, finter och sånt. Jag har kompisar som varit här men också träffat nya vänner. Det är bra.

Sommarfotboll med MKB

Under tre dagar i augusti fick barn mellan 7-12 år som bor på Holma eller Kroksbäck möjligheten att träna under MFF:s ungdomsledare och lära sig att passa, dribbla och skjuta som stjärnorna i MFF.

Sommarfotbollen på Hyllie IP är ett samarrangemang mellan MKB, Hyllie IK och Malmö FF. 75 barn var anmälda på förhand, men under de tre dagarna tillkom ännu fler nyfikna och fotbollsintresserade barn.

– Det är första gången som vi testar detta och det har varit fantastiskt kul att se alla duktiga barn. Dessutom är många föräldrar här och tittar på. Det ger oss en chans att prata med dem eftersom de är boende i MKB. Vi får möjlighet att prata om vad som funkar bra och mindre bra i våra bostadsområden, säger Nurgül Iljas Eminovska, chef för MKB:s sociala projekt.

Arrangemanget är en variant på MFF:s populära Sommarfotboll som spelas på olika orter runtom i Skåne under sommarlovet.

– Det är en positiv grej att samlas kring. Här sitter vi och tar en kopp kaffe och pratar medan barnen spelar fotboll. Vi är väldigt nöjda med det här upplägget, säger Nurgül Iljas Eminovska.

Sommarakademin

Varje sommar arrangerar MFF Ungdom en camp på stadionområdet som riktar sig åt pojkar i åldern 10-12 år. Talangfulla ungdomar från regionen får fyra träningsintensiva dagar med MFF-ledare och föreningen lär känna spelare och knyter kontakter.

Den här sommaren var det över 500 spelare som tränade med MFF. Robin Asterhed, U17-tränare i MFF, var en av tränarna som ledde Sommarakademin.

– Vi hade det väldigt trevligt. Det viktigaste budskapet från oss till spelarna har varit att man måste våga för att lyckas och att det gäller att försöka om och om igen. Det har vi avspeglat i övningarna som varit i en hyfsat matchlik miljö, säger han.

Han berättar också att det varit positiv feedback från deltagarna.

– Vi har hört från många att det har varit kul och lärorikt. Det är också många som fått nya kompisar som de kommer att träffa under turneringar och matcher framöver. Förhoppningsvis betyder det här dessutom att fler har fördjupat relationen med MFF.

Nyhet

Till höstlovet startar vi Höstfotboll i samarbete med Husie IF och Tyringe IF. Håll utkik på MFF.se och i sociala medier!

huvudpartners

officiella partners