Över 300 elever deltog i MFF:s akademiturnering

Publicerad 08 juni 2016 i Nyheter

På ett år har antalet akademier i Malmö FF:s regim dubblerats och under tisdagens akademiturnering deltog över 300 tjejer och killar från fem olika akademier runtom i Skåne.

Elever från årskurs sju till nio från fem olika akademier i Skåne deltog i MFF:s akademiturnering i Staffanstorp. Förutom MFF:s egna akademi så fanns Linnéskolan i Malmö, Hagalidskolan i Staffanstorp, Korsavadsskolan i Simrishamn och Ringsjöskolan i Höör representerade. 

I turneringen blandades lag med spelare från de olika akademierna, och Malmö FF:s Per Ågren beskriver turneringen som ett sätt för eleverna att lära känna varandra.

– Framförallt så är det ett bra tillfälle att avsluta året tillsammans allihopa. Vi tror att det finns ett värde för alla ungdomar att komma hit och träffa elever från andra akademier också, säger Per Ågren.

En av deltagarna i turneringen var Jesper Strid, som går i årskurs åtta på Hagalidsskolans akademi i Staffanstorp. Han var inte särskilt nöjd med hans lags prestationer på plan men skrev under på turneringens ändamål.

– Det är kul. Här är många bra spelare och det är bra att man får spela med olika spelare, inte bara de från sin egen skola, säger Jesper Strid.

Hur ser en vanlig dag ut på akademin?
– Vi börjar tjugo över åtta med två lektioner och sen har vi träning. Efter träningen är det lunch och sen två eller tre lektioner efter. Det är kul med träning varje dag men skolan är viktig också, säger Jesper Strid.

Malmö FF:s akademiarbete har expanderat snabbt och på ett år har antalet akademier i Skåneregionen dubblerats. I höst kommer tio stycken skolor att bedriva akademiverksamhet – med nya satsningar i bland annat Hässleholm, Bjärred och Lomma.

– Vi utbildar egentligen spelare till alla Skånes klubbar med hjälp av de här akademierna. Men det största målet är att så många som möjligt ska klara skolan och akademierna har visat jättefina resultat. Vi vill visa att det går att både bli en bra fotbollsspelare och vara duktig i skolan, säger Per Ågren.

Läs mer om Malmö FF:s arbete med idrottsakademier här.

huvudpartners

officiella partners