Över 1400 unga spelade fotboll med MFF i somras

Publicerad 20 september 2016 i Nyheter

Under sommaren har MFF arrangerat både Sommarfotboll och Sommarakademin. Två populära aktiviteter som lockade barn och ungdomar i åldern 7-13 att spela fotboll på sommarlovet med Malmö FF.

På Sommarakademin samlas talangfulla spelare från hela regionen och tränar under fyra fotbollsintensiva dagar på Stadionområdet. Träningen leds av våra ungdomsledare och dessutom ges deltagarna chansen att bekanta sig med vår fotbollsakademi (årskurs 7-9). Ungdomsansvarig i MFF, Mats Engqvist, driver Sommarakademin och han tycker att arrangemanget blir bättre varje år.

– Det känns som att det blir bättre varje år vi arrangerar det. Vi hade tre väldigt bra veckor i år och vi försöker hela tiden utveckla konceptet och bli bättre, säger Mats Engqvist. 

Målsättningen är att anmälan till Sommarakademin 2017 ska öppna den 1 december. Efter jul brukar redan hälften av platserna vara fyllda så det gäller att vara ute i god tid.

Hur har responsen varit från Sommarakademins deltagarna i år?

– Nästan alla deltagare vill komma tillbaka och säger ”vi ses nästa år”. Föräldrar frågar ofta när anmälan öppnar till nästa år och vi får också mycket användbar feedback under lägret. En del grupper är fullbokade redan i januari så det är ett kvitto på att vi gör någonting bra, säger Mats Enqvist.

Årets upplaga av Sommarfotboll spelades på sex orter för flickor och pojkar i åldrarna 7-13 år. Årets spelorter var Åhus, Bjärred, Lomma, Tomelilla, Sölvesborg, Skanör/Falsterbo och sammanlagt 800 flickor och pojkar tillbringade en sommarvecka med att spela fotboll med MFF. Per Ågren beskriver årets upplaga som en succé.

– Det var en ännu en succé faktiskt. På många sätt. Vi var ute på sex olika orter och arrangerade härliga veckor tillsammans med våra samarbetsklubbar. Vi hade ett nytt, fint träningsprogram som vi tagit fram tillsammans med MFF Ungdom. Vackert väder och många nöjda och glada deltagare!

Varför ska man anmäla sig till Sommarfotboll 2017?

– Det är en fantastisk sommarvecka för alla som älskar att spela fotboll. Man får lära sig mycket men det är också en härlig gemenskap. Du får träffa en massa kompisar som man annars inte hade lärt känna kanske, säger Per Ågren.

I januari 2017 väntas anmälan för 2017 års Sommarfotboll öppna. Håll utkik på MFF.se!

Läs mer om Sommarfotboll här och Sommarakademin här.

huvudpartners

officiella partners