Östersunds FK – Malmö FF 0–1

Publicerad 17 mars 2018 i Matches

Malmö FF till final i Svenska cupen efter att Arnór Ingvi Traustason gjort sitt första mål för klubben.

Semifinalen på Jämtkraft Arena inleddes med ett starkt övertag i bollinnehav för hemmalaget. Ett vasst kantspel gav två tidiga hörnor som båda slutade i halvchanser men i övrigt stod MFF bra i positionerna och neutraliserade offensiven. MFF:s anfallsspel kom från plötsliga bollvinster på mittplan. En halvtimme in dundrade Svanberg fram med bollen i straffområdet men fick se sitt avslut blockerat av Aly Keita i ÖFK-målet.

Efter en mållös första halvlek var det återigen Östersunds FK som inledde piggast. Några minuter in fick Saman Ghoddos matchens dittills största chans när han kunde avsluta på ett tillslag från central plats i straffområdet. Johan Dahlin drog en lättnadens suck när skottet gick utanför. Inte långt senare kunde vi återigen tacka marginalerna när ett långskott från Brwa Nori tog i insidan av stolpen och gick ut till inspark.

Matchen gled över i ett allt mer jämnt ställningskrig och de flesta chanser uppstod efter kontringar. I den 79:e minuten lyckades MFF bryta dödläget när Jeremejeff spelade fram Traustason som kyligt avslutade i mål och därmed fick göra sitt första mål i den himmelsblå tröjan.

Östersunds FK jagade en ledning och med ett par minuter till full tid prickade Ken Sema ribban med en i övrigt välriktad frispark. Men MFF höll ut och kan se fram emot final i Svenska cupen den 10 maj. Spelplats och motstånd är ännu inte klart.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Först av allt tycker jag det är en välspelad match mellan två bra lag. Det är två lag som heller inte kommer till så många klara chanser. Vi var rätt konsekventa i vårt anfallsspel och tycker att vi hade bra grepp om det när vi hade bollen. Så var det för Östersund också och vi tog ut varandra i defensiven.

– Jag är glad för resultatet. Nu är vi i finalen och det känns gott.

Mål
Östersunds FK:
Malmö FF: Traustason (79)

Varningar
Östersunds FK: Mensah (90+3)
Malmö FF: Strandberg (57), Larsson (59), Safari (81), Rieks (85), Jeremejeff (90+3)

Laguppställning
Johan Dahlin
Eric Larsson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari 
Sören Rieks, Fouad Bachirou, Mattias Svanberg, Arnór Ingvi Traustason (89’ Brorsson)
Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg (63’ Rosenberg)

Ersättare: Mathias Nilsson, Franz Brorsson, Bonke Innocent, Samuel Adrian, Markus Rosenberg, Laorent Shabani.

huvudpartners

officiella partners