Östers IF – Malmö FF 2–1

Publicerad 25 februari 2019 i Matches

Tung cupförlust i Växjö.

Hemmalaget inledde farligast på inomhusplanen i Tipshallen. En bra avvägd utrusning från Melicharek styrde i sista stund undan bollen från en fri Öster-anfallare och ett tidigt baklängesmål. MFF ryckte upp sig från den något krampaktiga inledningen och replikerade med en rad chanser som med lite bättre precision kunde gett ett mål.

Mot slutet av halvleken dominerade MFF spelet fullständigt. Anel Ahmedhodzic kom i utmärkt nickläge på hörna men bollen gick precis ovanför ribban. Första halvlek slutade mållöst.

Den andra halvleken var inte mer än fem minuter gammal när en lyftning hittade fram till Dragan Kapcevic som behärskat placerade bollen i mål till 1–0 till Östers IF. En missräkning – men repliken kom omedelbart efter att MFF tilldömdes straff. Marcus Antonsson slog den högt, hårt och säkert i nät.

MFF kämpade för att vända till ledning. Det borde ha skett under en trippelchans i 70:e med lurigt skott från Gall, returförsök från Antonsson och en sista kamp om bollen på mållinjen från Strandberg. Hemmalaget var dock inte ofarliga. Med tio minuter kvar stod Melicharek för ytterligare en fantastisk räddning när han stoppade ett avslut från nära håll.

Precis före ordinarie tid kunde Östers IF kontra och få ett sent ledningsmål. När domaren blåste av var det ett mycket besviket Malmö FF som lämnade planen.

Uwe Rösler efter matchen:

– Det finns flera anledningar till att vi förlorar. Normalt gör vi det bra i situationerna som vi nu släpper in mål på. Vi dominerade matchen men gav dem för många chanser.

– Vi måste se på oss själva och på vår prestation. Imorgon samlas vi igen och arbetar vidare. Vi måste göra jobbet hemma mot Falkenberg.

– Vi har varit på en bra resa tillsammans. Det kommer vi att vara fortsättningsvis också. Men idag fick vi en smäll.

Östers IF: Kapcevic (51’), Ahrn (89’)
Malmö FF: Antonsson (54’)

Östers IF: Johannesson (22’), Johansson (45+2’)