Oscar Önnemyr följer MFF ifrån Dubai

Publicerad 09 februari 2016 i Nyheter

När det stod klart att Malmö FF skulle lägga sitt träningsläger i Dubai hörde MFF-supportern och dubaibon Oscar Önnemyr genast av sig för att förhöra sig om vilken anläggning laget skulle träna på och om det fanns möjlighet att komma förbi.

Oscar lämnade Malmö 2014 för att börja jobba i Dubai och han berättar att flytten inte gjort att hans MFF-intresse svalnat, utan att han gör allt för att följa laget även fast han befinner sig 4800 kilometer ifrån lagets hemmamatcher.

– En av sakerna som jag kan sakna är just det här att glida ner till Malmö IP eller Stadionområdet och kolla på en MFF-träning, det är fint att man kan vara så nära laget. Så när jag hörde att laget skulle till Dubai var det självklart att jag skulle kolla på några träningar, säger Oscar och fortsätter:

– Jag började följa Malmö FF runt 2001-2002. Min familj, och framförallt mina bröder, har alltid varit MFF:are och sen hade jag många kompisar som gick på matcherna. MFF har alltid varit det som band ihop mitt kompisgäng. Vi började gå tillsammans och sen blev det bara mer och mer. MFF:s matcher blev alltid en brytpunkt mitt i veckan då vi möttes upp och först snackade skit på Möllan, för att sen gå och kolla på matchen.

Via olika streamingtjänster följer Oscar MFF:s matcher och när han väl reser hem till Malmö försöker han planera utefter MFF:s spelschema – allt för att hinna pricka in några hemmamatcher.

– Med Europaframgångarna 2014 och 2015 blev det även några extra resor och matcher. Jag gör vad jag kan, sen får man även tänka till det ekonomiska. Det kostar en del att flyga hem.

– Jag var bland annat i Prag 2014. Jag flög direkt ifrån Dubai till Prag, mötte upp mina vänner, såg matchen och sen tillbaka till Dubai dagen efter. Det blev lite hektiskt men det var det värt. Även fast vi förlorade så var det en häftig match. Vi var 700 personer på plats och höll bra låda och sen fick vi ändå med oss ett bra resultat hem till Malmö. När det sedan stod klart att vi skulle spela mot Salzburg någon vecka senare i Play off-omgången bokade jag en resa till hemmamatchen. Trots att jag bor i Dubai så är MFF något som jag brinner för.

Hur ser din chef på att du tar ledigt för att titta på MFF:s träningar?
– De är nyzeeländare och har ett extremt rugbyintresse så de hade ändå en viss förståelse att jag ville se MFF när de ändå var här.

Vad är dina förhoppningar på 2016?
-Jag hoppas att vi kan ta hem cupen så att vi kan se fram emot ännu ett europaäventyr, jag ser fram emot en stabilitet i Allsvenskan där vi är mer täta bakåt jämfört med förra året och sen ska det bli roligt att se vad vår breda trupp kan åstadkomma. Vi har många intressanta spelare. När det kommer till tabellen hoppas jag att vi är uppe i toppen och slåss och att vi kan kröna säsongen med ett guld, avslutar Oscar Önnemyr.

huvudpartners

officiella partners