Oscar Lewicki vill förlänga den magiska sviten

Publicerad 30 september 2020 i Herr,Nyheter

Sedan återkomsten till moderklubben 2015 har Oscar Lewicki medverkat i samtliga Europa- och Champions League-kvalmatcher MFF spelat. Nu vill mittfältaren förlänga en makalös svit.

En match skiljer Malmö FF från ett nytt gruppspel i UEFA Europa League. I vägen står en spansk motståndare som just nu ligger på fjärde plats i La Liga.

– De kom sjua i spanska ligan förra säsongen så det är ett otroligt bra lag vi ska möta. Men när de kommer hit ska vi visa att vi är bättre, säger Oscar Lewicki med 24 timmar kvar till avspark.

Hemmamatchen mot Granada CF blir föreningens 24:e Europakvalmatch inne på Eleda Stadion. Malmö FF har inte förlorat en enda. Sedan återkomsten till moderklubben 2015 har Oscar Lewicki medverkat i samtliga Europa- och Champions League-kvalmatcher. Det innebär 14 av de 23 hemmamatcherna.

– Rent historiskt så brukar jag kanske leverera som bäst mot de tuffaste motståndarna så de bådar gott. Jag tycker våra chanser är stora. Vi vet att vi är väldigt starka här hemma och kliver in i matchen med stort självförtroende. Just nu känns det som att vi är inne i en riktigt bra fas och det är många spelare som har kommit igång ordentligt.

Vid flera tillfällen under säsongen har Oscar Lewicki fått beröm av tränare Jon Dahl Tomasson. Efter sin insats som vikarierande mittback i matchen mot Hammarby IF i juli valde Tomasson att kalla honom för ”Sveriges egen Beckenbauer”. Inför matchen mot Granada CF får mittfältaren beröm igen.

– Han är en fantastisk människa och fotbollsspelare. En oerhört intelligent spelare som kan hantera många olika positioner. Det är många som levererat och spelat på en hög nivå i de senaste matcherna och Oscar har varit en av dem. Jag tycker att han har varit helt outstanding, berömmer Tomasson.

När kvalmatcherna liksom matcherna i Allsvenskan tvingas spelas utan publik poängterar Lewicki att det är extra viktigt att få spela på hemmaplan.

–  Framför allt nu när det är enkelmöten. Självklart hade det varit fantastiskt att få spela en sådan här match med våra supportrar på läktaren, de brukar chocka våra motståndare. Men nu är läget som det är och vi ska se till att göra det bästa utifrån förutsättningarna.

huvudpartners

officiella partners