Oscar Lewicki inför matchen mot BK Häcken

Publicerad 29 april 2016 i Nyheter

På söndag tar Malmö FF och Oscar Lewicki mot BK Häcken på Swedbank Stadion och Lewicki ser fram emot mötet med sin gamla klubb. 
– Jag känner såklart till många spelare därifrån, det ska bli kul att spela mot dem, säger Oscar Lewicki.

Efter den Allsvenska matchen mot BK Häcken väntar ännu ett möte med Hisinge-klubben i Svenska Cupen. Åren 2011-2014 tillbringade Lewicki i BK Häcken och han har följande att säga om sin gamla klubbs säsong hittills.

– De har haft det lite tungt inledningsvis men nu fick de med sig en 6-1-vinst senast. Det är ett bra lag med hög högstanivå och jag känner såklart till många spelare därifrån. Men de har kanske lite för djupa dalar emellanåt, det ska bli skoj att spela mot dem.

Lewicki tycker att MFF kan ta med sig spelmässiga delar från matchen i Göteborg.

– Jag tycker vi hade ett bra passningsspel och bra rörelse inom laget mot IFK Göteborg, vi fick möjlighet att vila en hel del med bollen. Så det är något som vi ska kunna göra även mot Häcken. Sen tyckte jag att defensivt så var vi bra med varje gång de vann bollen och de kunde inte ställa om på oss särskilt mycket. 

Inför söndagens match menar Oscar Lewicki att laget börjat hitta rätt balans efter de inledande matcherna i Allsvenskan.

– Jag tycker att vi har lärt oss lite av de första matcherna, hur vi vill spela på ett sätt som gör att vi fortfarande har balans bakåt när vi attackerar. Det har varit några väldigt bra arbetsinsatser de senaste matcherna, och det har på många sätt lagt grunden till de poängen vi har fått in så det gäller att fortsätta hålla det uppe, avslutar Lewicki.

huvudpartners

officiella partners