Orlando dag 6

Publicerad 03 mars 2008

Nej, Palm Beach Pumas bjöd inte på mycket till motstånd när MFF spelade sin första träningsmatch på Floridalägret, men tränarna såg ändå visst värde av matchen – och det är ju alltid roligt med en massa mål. Fem av Niklas Skoog och fyra av Jonatan Johansson, den senare enligt en pålitlig källa ”het som en dammsugare.”

Det finns åtminstone fjorton anledningar till att rapporteringen från MFF:s söndag i Orlando cirklar kring träningsmatchen mot Palm Beach Pumas – var och en finns att se på MFF-tv:s målkavalkad.
Det blev alltså inte mycket till motstånd i den första träningsmatchen av två på lägret, 3-0 efter drygt tio minuter, 6-0 i paus – och så vidare.

MFF:s motstånd av division 5-klass konstaterar Sydsvenskan, men i artikeln menar Hans Gren att matchen trots allt varit i alla fall lite givande:
– Jo, vi fick testa det som vi har tränat på hela veckan. Fast bara anfallsmässigt, förstås.
Mer Gren i Sydsvenskans web-tv-intervju MFF vann sin första träningsmatch.
Överlägset MFF lekte med amerikanskt lag skriver Skånskan, som också har några kommentarer av Roland Nilsson: ”Sämre motstånd än väntat”.

Vana målskyttarna Niklas Skoog och Jonatan Johansson satte fem respektive fyra mål – men gladast över att näta var sannolikt Guillermo Molins, Robin Nilsson och Jiloan Hamad, som alla gjorde sina första mål i A-laget. Gische uttrycker sin målglädje i MFF-tv och Jiloan Hamad berättar om sitt mål på Himmelrikets web-tv: Jiloan Hamad om lobben.

Fler kommentarer efter matchen finns i Himmelrikets Sagt efter 14-1, bland annat Dejan Garacas målande beskrivning av den ene femmålsskytten:
– Jonatan är het som en dammsugare idag, han fångar upp alla returer.
Himmelriket har också några Matchbilder från matchen mot tandlösa pumor.

Hemsidan rapporterar från träningslägret och postar länkar till andra reportage därifrån – och inte minst bloggar Anders Andersson från lägret.

ORLANDO DAG 5
Alla rapporter från MFF:s lördag i Florida.
ORLANDO DAG 4
Alla rapporter från MFF:s fredag i Florida.
ORLANDO DAG 3
Alla rapporter från MFF:s torsdag i Florida.
ORLANDO DAG 2
Alla rapporter från MFF:s onsdag i Florida.
ORLANDO DAG 1
Alla rapporter från MFF:s tisdag i FLrodia.
TIDIGARE LÄNKAR
Orlando dag 0.
Malmö FF drar västerut ger bakgrund om lägret och fakta om MFF mot amerikanska lag.