Orlando dag 3

Publicerad 29 februari 2008

Under torsdagen fick MFF-spelarna tre pass av olika karaktär på träningslägret i Florida: teori, styrka och fotboll. Dusan Melichárek har anslutit och fick sin första drillning av Jonnie Fedel. Roland Nilsson kommenterar lägret så här långt och de unga spelarnas entusiasm.

Efter ett – om än hårt – pass på förmiddagen var eftermiddagen ledig med tid för shopping och sightseeing under onsdagen, lägrets andra hela dag på plats. Då var schemat för torsdagen mer späckat: teoripass under ledning av idrottspsykolog Åke Fjellström klockan nio, styrkepass i universitetets lokaler klockan tolv och ett fotbollspass sen eftermiddag.

– Det är bra intensitet, bra fart. Det ska bli intressant att se om vi kan bibehålla det i de två matcherna vi ska spela, säger Roland Nilsson i en Web-TV-intervju med Himmelriket.
MFF-tränaren berättar om att lagandan stod i fokus på teoripasset, där en intervjuövning skulle bidra till att spelarna lär känna varandra bättre som personer.
Roland talar också varmt om de unga spelarnas insats så här långt:
– De unga spelarna tar för sig, och det smittar av sig på de gamla, som får visa var skåpet ska stå. De yngre spelarna visar med sin entusiasm att de vill vara med och kriga om de där platserna – och det är precis så som det ska vara.
Se hela intervjun: Rolle Nilsson om lägret.

Lite allmänt från lägret om hyrbilar, fritidsaktiviteter i Skånskans artikel ”Vi är inte här för att sola och bada”.

Sydsvenskan intervjuar Jimmy Dixon med anledning av de spektakulära ryktena om intresse från både Inter och Milan, Dixon slåss om en backplats, men fokuserar dagens rapportering från träningslägret på MFF:s samarbete med Åke Fjellström, Psykolog ger mental styrka inför allsvenskan, samt Wev-TV-inslaget Åke Fjellström berättar om läget i truppen.

Himmelriket rapporterar från torsdagen: Teorier, stämningsrisk och Dusan, Bilder även utan boll samt inte minst ett rafflande Web-TV-inslag om hur Hasse Borg arrangerar en crossbar challenge – hela ribbprickningstävlingen där Hasse, Leif Enqvist och Kenneth Folkesson får tre chanser var. Nio skott, en ribbträff, vem vinner?

Torsdag var också från Mjällby lånade målvakten Dusan Melichárek på plats på lägret, efter en resa som uppges ha pågått i 26 timmar. Det hindrade emellertid inte Jonnie Fedel från att ta sig an sin nye adept under eftermiddagspasset.
– Som alla andra långa målvakter har han en bra räckvidd. Lite tröga fötter, men det ska vi nog rätta till, säger Jonnie bland annat i Himmelrikets Web-TV-inslag som också har sköna bilder (och inte minst ljud) från Fedels pass med Dusan: Jonnie Fedel om Dusan Melichárek.
En kort intervju med Dusan finns också i Skånskan: Det är ett stort äventyr för mig.

Hemsidan rapporterar från träningslägret och postar länkar till andra reportage därifrån – och Anders Andersson bloggar från lägret direkt på hemsidan.

ORLANDO DAG 2
Hans Gren om MFF:s trupp – Himmelriket-intervju om lägret så långt och läget i truppen.
MFF:s onsdagsträning i Orlando på Himmelrikets artikel Det italienska temperamentet samt Bilder från ”Floridaträningen”. Skånskan har De gör en Florida i Florida” och Sydsvenskan Hårdträning när värmen uteblev.
Anders Anderssons Floridablogg!
Sydvenskans intervju med Jiloan Hamad Lång färd mot allsvensk plats samt bonusmaterial i form av det härligt snöiga Webb-TV-inslaget Nyförvärv med oanade kunskaper.
Himmelriket om en eftermiddag i förortsöknen med mera: Born to run.

ORLANDO DAG 1
Alla rapporter från lägret

TIDIGARE LÄNKAR
Orlando dag 0.
Malmö FF drar västerut ger bakgrund om lägret och fakta om MFF mot amerikanska lag.