Örebro SK – Malmö FF 2-1

Publicerad 10 september 2017 i Matches

Förlust med 2-1 i Örebro efter en svag insats.

Första halvlek bjöd på förhållandevis få chanser och de få som skapades stod hemmalaget för. I den 34:e minuten var Filip Rogic nära att nå först på ett vänsterinlägg och i den 42:a minuten fick mittbacken Brendan Hines-Ike en gyllene nickchans, men bollen gick över. MFF inledde relativt piggt, men hade svårt att komma upp i normal kapacitet. Avslutsstatistiken efter 45 minuter slutade 5-2 i favör till Örebro SK, men det stod 0-0 på resultattavlan i halvtid.

Den andra halvleken hade varat i fyra minuter när Malmö FF tog ledningen med 1-0 genom Andreas Vindheim. Efter en hörna fick norrmannen bollen strax utanför straffområdet och prickade behärskat in sitt första allsvenska mål.

Efter 61 minuter replikerade Örebro SK och kvitterade till 1-1 genom Nordin Gerzic. MFF slarvade med markeringen och missade lagkaptenen som dök upp vid den bortre stolpen på en hörna. Från nära håll gjorde han inget misstag och bollen gick in mellan benen på Johan Dahlin i målet.

I den 92:a minuten tappade MFF bollen på egen planhalva och ÖSK fick fram bollen till Nahir Besara som gjorde 2-1. En minuter senare blåste Mohammed Al-Hakim av matchen och därmed var årets tredje allsvenska förlust ett faktum.