Öppen träning torsdag 9/1 18.00

Publicerad 07 januari 2014

Årets första öppna träning blir nu på torsdag den 9 januari, kl 18.00 på Gamla IP.

Traditionen bjuder att årets första öppna träning är en riktig folkfest. Tidigare var måndagen den 13e utsedd, men med tanke på att åtta man har hunnit försvinna till landslagssamling har den blivit tidigarelagd.

– Vi vill ge publiken en rolig träning att titta på, och då är det klart att med åtta landslagsmän borta skulle det inte bli samma sak, säger MFFs tillförordnade tränare Daniel Andersson.

Det är inte bara publiken som ser fram emot den träningen.

– Vi flyttar träningen också för spelarnas skull, berättar Daniel. Det är en träning alla ser fram emot och pratar om, så vi vill också att alla spelare ska få vara med.

Till i år har Gamla IP fått värmeslingor och nytt konstgräs. Därmed är det också aktuellt att MFF spelar träningsmatcher och matcher i Svenska Cupen där.

– Den känns perfekt. IP är en del av vår historia och det känns kul att vi nu kan flytta in där igen, menar Daniel. Den ligger också perfekt inne i stan så jag hoppas vi kan få riktigt mycket publik på torsdag.

Till träningen utlovar Daniel mycket spel och avslut.

– Ja, det hör till, menar Daniel. Själva träningen får vi lägga upp så att den passar publiken. Det blir mer spel och sån’t så att den blir kul att kolla på.

Slutligen, med tanke på alla spekulationer – vem kommer att hålla i träningen?

– Ha ha, det blir jag, intygar Daniel. Egentligen är det Per Nilsson som uttalar sig i den frågan men så mycket kan jag berätta att vi inte kommer presentera en ny tränare där och då.