Öppen stadion och nyheter på måndag **Uppdaterad**

Publicerad 30 mars 2013

Med ett dygn kvar och snart 16 000 bokade platser så kommer här lite information gällande den allsvenska premiären.

Efterlängtad premiär
Äntligen är det dags för allsvensk premiär på Swedbank Stadion. Halmstads BK är tillbaka i finrummet och vi hälsar dem och cirka 300 HBK-supportrar välkomna till matchen.

Köp förköp
Vi rekommenderar förköp för risken är stor att det blir långa köer trots att alla tillgängliga biljettluckor är öppna från tre timmar innan avspark nu på måndag. Läs mer här

Kom i god tid (minst en timme innan)
Vid en premiär är rutinerna lite ringrostiga. Räkna därför med att parkering, biljettköp och inpassering tar lite längre tid. För att inte missa något ber vi er komma i god tid. Med god tid räknas en timme innan avspark.

Klä dig varmt och ljusblått
Även om temat för denna match är allmän flaggdag så uppmanar vi alla att alltid klä sig i himmelsblått för att skapa en vacker inramning under matchen. Om du inte har en halsduk eller mössa så sväng inom MFF Shopen innan match där det finns ett stort utbud att välja mellan.
Tillsammans får vi ett varmare Malmö!

Köp souvenirer
I MFF Shopen och i tälten utanför stadion kan man som vanligt köpa MFF-souvenirer av alla de slag.

Allmän flaggdag
Som vanligt så innebär allsvensk premiär även allmän flaggdag. Alla uppmanas ta med sig en flagga. Har ni ingen så finns det att köpa i MFF Shopen. Läs mer här

Marsch från Möllan
Även i år blir det även en marsch från Möllan till stadion. Marschen avgår klockan 14.00 vilket innebär att många tusen kommer sent till stadion. Vill man undvika den värsta trängseln så passar man på att komma innan. För er som går i marschen eller råkar komma samtidigt som den anländer till stadion så vill vi påminna om att det går bra att gå in genom ingångarna på sittplats också. Man kan alltså undvika att hamna i en lång kö till A och B genom att välja en annan ingång.
 
Öppen stadion
Precis som ifjol så satsar vi på en så öppen och trevlig miljö som möjligt i samband med Malmö FF:s hemmamatcher. Matchen mellan Malmö FF och Halmstads BK är en ”normalmatch” säkerhetsmässig vilket innebär att allt fokus ligger på service och trivsel. Man kan välja att gå in via vilken ingång man vill och grindarna mellan ståplats och sittplats kommer att vara öppna. Passa på att besöka Supportertorget bakom ståplats.

Observera att det under matchens gång kan göras nya riskbedömningar av säkerhetspersonalen och att man väljer att stänga grindarna.

För er på övre etage(ej sjungande sittplats)
Era biljetter fungerar även på undre etage. Kom till supportertorget och ta del av aktiviteterna. När det närmar sig match och man vill upp till sin plats så går man på insidan av stadion till ingång G och där finns en dörr till övre etage.

Norra Blå
Norra Blå är en sektion för ungdomar mellan 9-14 år som vill uppleva den Malmöitiska supporterkulturen tillsammans med andra i samma ålder. Ungdomarna ges här en möjlighet att gå på fotboll utan sina föräldrar men med tillsyn av värdar. För mer information om Norra Blå och hur man köper biljetter klicka här!

Smarrig korvmeny i tälten utanför
O’Learys har gröna tält, helt enligt företagets profil, så de är lätta att hitta till.
På korvmenyn står Schwedenbomber (Thüringer bratwurst med svenskt ursprung),  Materialare (ett hett alternativ, Louisiana hot) samt Il Capitano (lammkorv med parmesan, rejäl och pålitligt kryddad med italiensk finess).
Dessutom finns Hot Buffalo Chicken drumsticks med nachos och dip, ölkorvar, snacks, lättöl, fatöl och läsk.

Supportertorget 2.0
I år satsas det mer på att göra förfesterna på Supportertorget ännu bättre. Serveringen har fått tält, ståbord och gasolvärmare. Menyn är numera gulasch och MFF-Chorizo som man kan njuta tillsammans med läsk, öl eller glas vin. Mitt emot serveringen så bjuder MFF Support på musik från scenen. Kom i tid. Supportertorget öppnar redan 13.00.

Två DJ:s på scenen samt Quiz med fina priser
Så här skriver MFF Support om förfesten:
”Nu drar guldsäsongen 2013 igång, inga ursäkter, alla matcher tre poäng.

Årets första förfest på ståplatstorget är här! På scen/ i dj-båset står två malmöiter och tillika bröder – Sigge & Laban Falk som huserar på stadens dansgolv när de inte står på ståplats, och spelar en blandning av fotbollsantems, tung house, dans och öldrickarpepp.

Under hela förfesten kan man delta i premiärquizet med tio frågor (hämtas/lämnas i MFF Supports lucka) där man kan vinna följande;

– Nya matchtröjan
– tredagarsbiljetter inklusive camping till årets upplaga av Metaltown
– Sveriges hårdaste festival firar i år sin tionde sommar i Göteborg med artister som Slipknot, Motörhead, Danzig, Sabaton och Danko Jones.
– konsertbiljetter till Nordpolen på Babel & Noah and the whale på Debaser

Happy hour som vanligt med billigare öl, läsk och mat mellan 13-14.

ALLA VÄLKOMNA, HÄNG PÅ LÅSET!!”

Tom Prahl expert även i år
Vi upprepar succén från ifjol. Tom Prahl är tillbaka för att, tillsammans med Andreas Georgson, analysera innan under och efter matchen. Du följer det på Storbildsskärmen som vanligt.  

Se handboll direkt efter matchen
Är ni sugna på mer malmösport efter matchen så spelar HK Malmö kvalmatch mot Skånela i Baltiska Hallen klockan 17.15. Fri entre för alla MFF-are.