Omspel mot Djurgården

Publicerad 05 september 2011

Disciplinnämndens dom efter den avbrutna matchen mot Djurgårdens IF innebär omspel. MFF kommer att överklaga.

Det var den 30 juli som matchen mellan MFF och DIF avbröts av domaren efter att knallskott kastats in mot planen. Disciplinnämnden har granskat ärendet och funnit att man inte med säkerhet kunnat fastställa att samtliga knallskott kom från sektionen där DIF ansvarade för publikens beteende. Därför har man valt att låta matchen spelas om. Malmö FF är mycket missnöjda med utslaget och kommer att överklaga.

– Vi anser att vi har så mycket som talar för vår sak att vi inte kan acceptera ett omspel, säger MFFs vd Per Nilsson. Vi har redan lidit stor skada av den avbrutna matchen, det här lägger ytterligare sten på börda. Vi yrkade på vinst med 3 – 0 och vi anser fortfarande att det är det enda rimliga utslaget.

Omspelet ska ske och det ställer till med stora problem för MFF.

– Med det tuffa matchschema vi redan har i höst blir det här i princip en ren bestraffning av oss, menar Nilsson. Vi ledde matchen med 1-0 och har bara att förlora på det här. Vi måste fråga oss vilka signaler det här skickar till dem som vill förstöra? Vi riskerar nu ett scenario där de destruktiva krafterna sätter i system att tvinga fram omspel när man ligger under.