”Om vi nu har haft en liten svacka, så är det dags att vi tar oss ur den igen”

Publicerad 27 augusti 2012

När jag får tag på Rikard håller han precis på att laga en punktering på sin dotters cykel. En avkoppling efter den hisnande resan till Sandviken och matchen i Svenska Cupen, där vi låg under med 3-1, innan vi reducerade och slutligen vann i förlängningen med klara 6-3. 

Var Sandviken en överraskning?
– Både och får man nog säga. Vi hade koll på att det var ett mycket bra div. 1-lag. De är under utveckling och har fått in några nya duktiga spelare. Men de gör det riktigt bra. Vi spelar oss till en bra start och kunde dödat matchen. Vi har 1-0 tidigt, har en boll inne som döms bort och så räddar deras målvakt en straff. Det ger dem luft under vingarna och det är egentligen först under de sista 20 minuterna i andra halvlek man ser att det trots allt är skillnad på lagen. I förlängningen är det inget snack och totalt gör vi fem mål de sista 45 minuterna av matchen.
– En sån här match tycker jag faktiskt visar på en styrka i laget. 
Med all den frustration, irritation och besvikelse man känner när man inte får till spelet och man hamnar i sådant här underläge. Har man inte kraft mentalt då, så förlorar man en sådan här match.

Det är tvära kast i MFF. Ena veckan match mot italienska storlaget Lazio nere i Rom, andra veckan är det Sandviken.
– Ja, det är det som är det underbara med att vara i MFF. Å ena sidan är vi så attraktiva att europeiska topplag vill matcha mot oss i sitt genrep inför serien. Å andra sidan kommer vi upp till Sandviken och möts av stor publik där och där alla kämpar för sina liv och sina barn för att slå oss på planen. Det säger mycket om oss och vad vi står för.

I två bortamatcher har du fått prova de två nyförvärven Matias Concha och Tokelo Rantie. Kan du ge oss dina intryck så här långt?
– Matias Concha har spelat på en hög nivå. Det syns. Får vi igång honom rent fysiskt håller han en väldigt hög klass. Han har spelat i landslaget förr och det skulle förvåna mig om han inte kommer få chansen igen. Så bra är han.
– Tokelo Rantie är inte skolad i den svenska modellen eller i MFF på samma sätt. Här kommer vi få jobba mer. Lättast har han i det offensiva spelet. Men med hjälp av lite extra arbete, både teoretiskt och praktiskt, ska han nog komma in i positionsspelet och det andra. 
Mot Sandviken gjorde han tre mål, och jag är inte förvånad om jag säger så. Han har riktigt fina kvaliteter.

På måndagen väntar Sundsvall, dina tankar inför den uppgiften?
– Det är mycket som står på spel och vi behöver vinna den matchen. 
Dels för att vi vill känna att vi kommer upp i nivå igen och sen vill vi upp i racet om serieledning igen. Om vi nu har haft en liten svacka, så är det dags att vi tar oss ur den igen.

Slutligen, hur går det med punkteringen?
– Den är klar, det läcker inte längre.
Med tanke på fyra insläppta mål mot Elfsborg och tre mål mot Sandviken – är det ett löfte?
– Ha ha.

 

/Per Welinder.

 

Texten är skriven till matchprogrammet Avspark inför kvällens match mot Sundsvall som du kan läsa här.

Biljetter till kvällens match köper du i MFFshopen eller på ticnet.se