***UPPDATERAD***
Sören Åkeby kommenterar matchen.

Några frågor till Sören Åkeby efter matchen mot Odense:

Är du nöjd med matchen?
– Vi gör en klart godkänd match. Det är första matchen på gräs för oss och jag tycker vi klarar det, konditionsmässigt håller vi jättebra och vi gör en riktigt bra andra halvlek.

Plus och minus?
– I första halvlek hade vi bestämt oss för att försöka spela lite lägre försvarsspel, tyvärr gjorde det att vi blev passiva. Motståndarna fick för mycket tid. Inför andra sa vi att vi måste bli mer aggressiva samtidigt som vi bestämde oss för att spela högre – och jag tycker vi tar över totalt. Vi vinner boll högre och spelarna blir mer löpvilliga. Vi är aggressiva, vi har ett bra passningsspel, vi har några bra chanser, men vi inte får till det där sista.

Två insläppta mål.
– Två frilägen. På första står försvaret lite högt upp och är för passivt, andra målet är en kontring. Där har vi lite att rätta till.

Några spelares insatser du vill framhålla?
– Jag tycker Daniel Andersson visar stora kvaliteter i andra halvlek med sin auktoritet och sin löpvilja. Även Emil Hallfreðsson gör en bra andra halvlek.

Är lagets prestation i paritet med dina förväntningar så här långt in i försäsongen?
– Ja o ja – jag tycker vi ligger jättebra till. Man får komma ihåg att det är ett topplag i SAS-ligan möter som har två veckor till premiären, medan vi har en och en halv månad kvar till vår. Vi kommer att vara redo den 3 april.

/TC

– – – – –
Direktrapportering från matchen i eftermiddags – läs nerifrån för ett hum i efterhand.
– – – – –
Matchen slut
Matchen slutar 2-0 till OB, vilket känns som ungefär ett mål för mycket i en annars rätt chansfattig match, där MFF hade en bra period som inte gav utdelning under andra halvlek.
Summa summarum: ett rejält kliv framåt spelmässigt jämfört med förra lördagens match på Heleneholm.
Hemsidan hoppas återkomma med några repliker från Sören Åkeby snart, och med matchrapport lite senare.

– – – – – –
80 min
Junior igen, nu smygande ute på andra kanten, MFF:s vänstr. Fick bollen och kunde på nytt löpa in mellan MFF-backarna och bli fri med Asper, som inte kunde göra något åt det säkra avslutet.2-0 OB.

– – – – –
75 min
Ännu underläge men ett mycket piggt MFF har ägt matchen en del och skapat några farligheter.
MFF har kommit igång ordentligt, med ett par fina kombinationer, bra anfall och ett par avslut. Till exempel en indirekt frispark 2 meter från mål… hela OB radade upp sig på mållinjen, Yksel sköt efter petning men i muren.
Nytt bra inlägg från Emil Hallfredsson till en Ofere helt fri framför mål, nick över.
Samtidigt fortsätter Junior att springa mellan MFF-backarna…

– – – – –
60 minuter
MFF jobbar vidare med ambitionen att åstadkomma bra kortpassningsspel, men det är utan tvekan en riktig försäsongsmatch: tanken och viljan finns, men benen hänger inte riktigt med att utföra…
Emil fortsätter vara aktiv på vänsterkanten. Han slår lagets vänsterhörnor och gjorde en fin soloprestation när han snodde bollen från en drällande OB-spelare, lirade 3-4 man för att sedan dras ner i straffområdet, på ett sätt som domaren – nog korrekt – inte fann anledning att beivra.
F ö kan meddelas att dagens kapten heter Anders Andersson…
… att målskytten Junior är ett ständigt orosmoment för MFF-försvaret med hugg och löpningar…
… och att den officiella publiksiffran nu är fastställd till 768.

– – – – –
Halvtid
1-0 till OB i paus efter mål i 40:e minuten. En lång, svepande boll på vänsterkanten, och nr 11, Junior, sprang in mellan MFF:s ytterback och mittback och slog in bollen i höger burgavel, förbi en utrusande Asper.
Edward Ofere har haft ett mältigt skott långt utifrån, som OB-målvakten motade med visst besvär.

Första halvlek? Rätt avvaktande spel, inga riktiga chanser förutom målet, viss fördel OB. MFF försöker som sagt spela lite trevligt med kortpassningar – men har problem med att det blir för långt mellan lagdelarna: Balansspelarna hamnar för nära backlinjen och Bech som playmaker för högt upp med anfallarna – mittfältet hänger alltså inte riktigt ihop. Så här långt.

– – – – –
30 min
Första hörnan till MFF i 20:e minuten, resultatlös.
Emil Hallfredsson har kommit bra in i matchen och varit mycket aktiv på vänsterkanten. OB-målvakten kom precis emellan ett av hans inlägg och Yksels skalle, och Emil har haft flera genombrottsförsök som tvingat danskarna till hårda bemötanden, vilka hittills gett ett par frisparkar och en varning i 23:e minuten.
MFF har ett småtrevligt passningsspel utan att bli stressade och visar en del goda intentioner – så här långt.

– – – –
15 min
Matchen är igång och en kvart är spelad på ett kyligt och glest befolkat Fiona Park, som emellertid bjuder på en för årstiden mycket fin gräsmatta.
Efter en kvarts spel har de bägge lagen spelat upp främst på sina högerkanter, vilket för MFF innebär Ulrich Vinzents – som verkar trivas på sin gamla hemmaplan – och Yksel Osmanovski. MFF har så här långt presterat ett hyggligt passningsspel, där den där sista passen ännu saknats för en riktig farlighet. OB har med en dubbelhörna och ett par skott varit vassast.

Runt sexhundra hundra personer i publiken, varav hundratalet MFF-supportrar som redan tagit hem läktarmatchen. Temperaturen kring nollstrecket ger en ganska kylslagen eftermiddagstillställning, där hemmalaget – normal i blåvitrandigt – dragit på sig sina orangea bortatröjor och MFF kan skina i himmelsblått.