Oavgjort mot Örebro

Publicerad 01 november 2012

Inför storpublik jobbade och slet MFF mot ett allt lägre ÖSK-försvar. Men när domare Martin Hansson blåste av matchen hade båda laget gjort var sitt mål.

 

MFFs Daniel Larsson jobbade fram en straff redan i inledningen av första perioden. Men det dröjde till andra halvlek innan det blev mål då Miiko Albornoz fick revansch på Örebros målvakt Chencinski efter den räddade straffen. Dryga tio minuter senare reducerade ÖSKs Kamara. Under slutet av matchen var det konstant press mot Örebromålet när Pontus Jansson flyttades upp som tredjeanfallare. Trots 8 – 3 i skott på mål i Malmös favör och 62% av bollinnehavet, lyckades gästerna freda sig.

– Vi ville låsa in Malmö i vissa ytor och bortsett från ett individuellt misstag som gav dem en straff, så lyckades vi med det i första halvlek, analyserade gästernas tränare Per-Ola Ljung. I andra halvlek blev bilden lite annorlunda och mer som Malmö nog trivs med. Efter deras ledningsmål var det givet att vi skulle satsa offensivt och det gav utdelning. På slutet handlade det bara om att hålla undan.

– Jag tycker vi borde ha vunnit den här matchen, menade MFFs tränare Rikard Norling. Nu blev det inte så och då får vi ta det därifrån. Vi åker upp till Solna för att vinna den matchen, så får vi se hur långt det räcker.

Det oavgjorda resultatet gjorde att Elfsborg som tidigare på kvällen besegrat Mjällby återtog ledningen i Allsvenskan. Inför sista omgången ligger de två poäng före Malmö. Häcken och AIK spelade också oavgjort och därmed är de båda lagen borta från guldstriden.

Efter matchen stannade stora delar av publiken kvar för att tacka av Ulrich Vinzents som kommer att lämna klubben efter säsongen.

Mer artiklar och kommentare från matchen kommer senare.