Oavgjort mot FC Honka

Publicerad 14 juni 2008

***UPPDATERAD med kommentarer och matchreferat*** MFF spelade 1-1 med finska FC Honka i eftermiddagens träningsmatch på Malmö IP. Målskytt för MFF A-lagsdebutanten Jasmin Sudic!
– En OK match av oss, sa Hans Gren efter matchen.

Malmö FF:s träningsmatch mot finska ligalaget FC Honka slutade oavgjort, 1-1, efter att finnarna tagit ledningen i 9:e minuten efter en frisparkssituation och MFF kvitterat på hörna i 33:e. Målskytt för MFF blev ingen mindre än A-lagsdebutanten Jasmin Sudic, som nickade in Jeffrey Aubynns hörna och spelade hela matchen. Även en andra A-lagsdebutant släpptes fram i form av Elvir Biberic, som byttes in i slutet av matchen. Båda är juniorer och sjutton på det artonde; Jasmin Sudic har tränat med A-laget senaste månaden och Elvir har skaffat sig en del erfarenhet i U21-laget.

– Jasmin får godkänt. Vi hade långt mellan lagdelarna idag och det innebär stora ytor att jobba över, men nu har han fått känna på att spela på den här nivån. Elvir är också en väldigt duktig fotbollsspelare, sa Hans Gren efter matchen.

I första halvlek ställde MFF upp med vårens 4-1-3-2-uppställning, för att i andra testa den 4-2-3-1-variant som nötts lite i träning de senaste två veckorna.
– Det märktes att vi inte spelat på ett tag. Spelarna var nog också lite sega i benen efter två tuffa träningsveckor. Men det var en OK match av oss tycker jag. Den första uppställningen är vi förstås tryggare i, eftersom det är den vi spelat med hela våren. Den andra har vi testat periodvis i matcher, och den såg stundtals hyfsad ut idag, sa Hans Gren.

Hans var nöjd med att ett par spelare som inte matchats på länge fick viktiga nittio minuter eller nästintill, till exempel Jeffrey Aubynn, Labinot Harbuzi och Christian Järdler.

P g a lite strul med hemsidans referatsida följer nedan själva matchreferatet.

Småsegt komma-igång-pass i EM-skuggan

Med fyra veckor sedan senaste matchen och två veckor till nästa mönstrade MFF styrkorna för dagen med finska FC Honka som sparringpartner i en träningsmatch på Malmö IP timmarna innan EM-fighten Sverige-Spanien. Några hundra åskådare övervarade en tillställning som inte nådde några högre höjder, men där två A-lagsdebuter för Jasmin Sudic och Elvir Biberic gladde.

Ja, man ska ju börja (om) nånstans. Efter en månad utan match och två veckor i miniförsäsongsträning efter lite ledighet tog MFF åter tag i tråden för säsongen 2008, tre veckor innan allsvenska omstarten, två veckor innan cupmötet med Hammarby. En handfull spelare borta, en handfull spelare utan match i kroppen på länge, de flesta lite nedtränade och i andra halvlek test av en ny formation – kanske inte så konstigt att det i träningsmatchen mot finska ligalaget FC Honka på Malmö IP mestadels såg rätt segt, tafatt och kvalitetsfattigt ut från himmelsblått håll.

I första halvlek matchade Hans Gren invanda 4-1-3-2-uppställning med Joakim Nilsson som defensiv och Labinot Harbuzi – tillbaka i spel – som offensiv central mittfältare, Jeffrey Aubynn till vänster – också tillbaka – och Jiloan Hamad från start till höger, Toivonen och Agon på topp. MFF hade svårt att få något grepp om spelet, särskilt över mittfältet, men åstadkom likväl en del framåt på ett par kontringar och kombinationer. FC Honka – om än profillöst – gav intrycket av att hänga ihop mer som lag under första halvlek, kom också väl in i matchen genom ett ledningsmål redan efter nio minuter, när ett skott i andraläget efter en fin frispark i ribban trycktes in förbi Jonas Sandqvist.

Bara minuterna efter finnarnas 1-0 hade Ola Toivonen ett gyllene läge att kvittera, helt ren framför mål efter inspelning av Aubynn, men Ola blev nog lika överraskad över läget som Honkabacklinjen – som misslyckades med offsideställningen – och avslutet gick osannolikt högt över mål. Mitt i det trubbiga och tröga blixtrade så MFF till med en läcker onetouchkombination och visade vad som är möjligt: inkast Vinzents till Labinot, till Agon till Jiloan som breddade till Aubynn på vänsterkanten som i och för sig fastnade, men det var en riktigt fin sekvens. Det tog lite tid för Labinot Harbuzi, som spelat mer tillbakadragen under våren, att hitta offens