Oavgjort men bra av U21

Publicerad 03 september 2007

MFF kryssade mot ett starkt Mjällby i mötet mellan klubbarnas U21-lag, men det var MFF som dominerade och hade klart flest chanser.
– En av de bättre matcherna vi spelat i år. Vi har ett väldigt stort engagemang, säger Alf Westerberg som framhöll en ung backlinje, en stark Joakim Nilsson och en kreativ Guillermo Molins.

Mjällby AIF U21 – Malmö FF U21

1 – 1 (0-1)

Målskyttar:

1-0 3 min Agon Mehmeti
1-1 76 min Simon Sjöfors

Startelva:

Festim Bytyqi

Ruben Grönevik(87), Anes Mravac, Jasmin Sudic, Christian Järdler(46)

Guillermo Molins, Joakim Nilsson, Robin Nilsson, Johan Andersson

Edward Ofere, Agon Mehmeti(74)

Bänk: Max-Ludwig Gustavsson(mv), Mak Dzonlagic(46), Erdin Demir(74), Elvir Biberic(87), Hamid Alamin.

6-2 skrevs segersiffrorna i hemmamötet i våras, men på bortaplan visade sig Mjällby liksom ifjol vara en svårare nöt att knäcka. MFF U21 fick nöja sig med oavgjort och 1-1 mot listerlänningarna – men enligt Alf Westerberg är det just nöjt laget ska vara med sin insats.

– Precis som vi trodde hade Mjällby en betydligt bättre uppställning den här gången, och det här var en av de bättre matcherna vi spelat i år. Vi har ett väldigt stort engagemang genom hela matchen. Första halvlek är bättre, men andra är också bra. Jag är nöjd med vår insats, och hade vi bara fått ett segermål med oss hade jag varit jättenöjd, säger Alf

Som jämte nöjdheten också är något frustrerad – över den kvittering han betecknar som snöplig, när Mjällby med kvarten kvar lite för enkelt vann boll på mittplan och kunde kontra in 1-1, dessutom med ”kraftig offsidevarning” på situationen.

MFF tog annars ledningen redan i tredje minuten, också det målet på kontring. Efter en Mjällbyhörna drog Joakim Nilsson upp ett anfall och spelade loss Edward Ofere som sköt. På målvaktsreturen höll sig Agon Mehmeti framme och stötte in 0-1. Och MFF fortsatte övertyga.

– Våra första tjugo minuter är riktigt bra. Vi har två rena frilägen med Edward Ofere och Joakim Nilsson har ett par tunga distansskott som stryker målramen. Vi har bra aggressivitet och bra rörelse, säger Alf Westerberg.

Efter hand jämnade dock matchen ut sig, och Mjällby skapade en del tryck framför allt på fasta situationer.
– Med Sjöfors i spetsen hade de bra kapacitet i huvudspelet. Vi hade en liten krisperiod i början av andra halvlek, när Festim gjorde två strålande frisparksräddningar och de hade en boll i stolpen. Men vi tog oss ur det.

Ickedestomindre inföll alltså denna snöpliga Mjällbykvittering. Men Alf rapporterar också en bra avslutning av matchen med triss i heta chanser sista fem:
1) Guillermo Molins gör ett starkt genombrott och spelar snett inåt bakåt från kortlinjen, men Edward Ofere skjuter över öppet mål från fem meter… och ja, det var mycket frustrerande för Eddie – som blev utvisad minuten efter för en ful och onödig eftersläng.
2) Frispark i ribbkrysset av Joakim Nilsson.
3) Väggspel mellan inbytte Elvir Biberic och Johan Andersson, Elvir fri men får ingen bra träff i avslutsläget.

– Vår unga backlinje klarar sig väldigt bra genom hela matchen. Joakim Nilsson är stark, och ser bättre och bättre ut. Guillermo Molins gör en stark avslutning av matchen och skapar många möjligheter från högersidan, summerar Alf de enskilda plusbetygen.

Bytena i matchen: en efter sjukdomen utmattad Christian Järdler fick byta i halvlek, Mak Dzonlagic in. Erdin Demir bytte av målskytten Agon Mehmeti, men det var Johan Andersson som tog över anfallsrollen med Erdin gick inte till vänster på mitten. Med tre minuter kvar bytte Elvir Biberic av Ruben Grönevik, Robin Nilsson ner på högerbacken och Elvir in centralt på mitten.

Två matcher återstår i U21-seriens grundspel, och de lär bli avgörande för om MFF ska bli etta eller tvåa och direktkvalificera sig för slutspel eller komma med som en av det två bästa treorna i de tre delserierna. MFF ligger för närvarnade tvåa, och torsdagens match mot trean HIF borta (en poäng efter) blir av nyckelkaraktär. Sista matchen nästa onsdag, BoIS borta.

/Tobias Christoffersson