Oavgjort i Växjö för U21

Publicerad 06 juni 2007

MFF:s B/U21-lag fick nöja sig med 2-2 på Värendsvallen idag. I en chansfattig match kom bägge MFF-målen på fasta situationer, när Gabriel nickade in en hörna och Pontus Jansson en frispark, bägge bollarna slagna av Labinot Harbuzi. Efter matchen var Alf Westerberg nöjd med försvaret men missnöjd med mittfältarnas löpvilja.

Öster U21 – Malmö FF U21

2 – 2 (1-1)

Målskyttar:
1-0 16 min Sebastian Göransson
1-1 40 min Gabriel
1-2 79 min Pontus Jansson
2-2 81 min Sebastian Degerman

Startuppställning:

Festim Bytyqi

Jasmin Sudic, Daniel Theorin, Gabriel, Christian Järdler

Labinot Harbuzi, Erdin Demir, Johan Andersson(67)

Elvir Biberic(53)

Agon Mehmeti, Edward Ofere

Bänk: Malte Hammenskog(mv), Mak Dzonlagic, Pontus Jansson(53), Hamid Alamin(67), Adam Weiszewski.

MFF:s B/U21-lag fick nöja sig med en poäng i eftermiddagens match mot Öster på Värendsvallen i Växjö. Resultatet speglade kanske inte riktigt matchen, enligt Alf Westerberg:
– Nja, egentligen var fyra mål mycket i en väldigt chansfattig match. Så kom också tre av dem på fasta situationer. En riktigt bra match var det väl inte, framför allt inte i den första halvleken som var ganska tempofattig. Men jag tycker vi var lite bättre och att vi borde kunna avgöra matchen.

Det var öster som tog ledningen efter dryga kvarten, då ett anfall rann in från MFF:s högerkant.
– De var bättre än oss första femton, då vi var tama. Men deras 1-0-mål blev en väckarklocka; vi vaknade till och tog över matchen. I andra halvlek har vi ett bollövertag på gissningsvis 65-35, men vi får ingen riktig fart i anfallsspelet, trots att vi trycker på, säger Alf Westerberg.
Och han har anledningen klar:
– För dålig löpvilja från våra mittfältare.

Så då fick målen komma på fasta istället. Med fem minuter kvar av första halvlek tryckte Gabriel upp
bollen i krysset med en snygg nick, efter hörna av Labinot Harbuzi. Och med elva minuter kvar av matchen kom ett nytt mål med början från ”Labbes” fot, när inhoppade Pontus Jansson nickskarvade hans frispark i mål. Tyvärr kvitterade Öster bara två minuter senare, på hörna i ett ”Örebroliknande”:
– De sätter ut hörnan på bandyvis till 16 meter ungefär och skjuter i mål. Lite irriterande för oss, då domaren kommenderat Gabriel av plan för tillsyn och vi är kort på folk – igen, säger Alf.

Chansfattigt, som sagt, men med fyra minuter kvar hade MFF och Pontus Jansson ett gyllene tillfälle att avgöra matchen. Han kom helt fri med målvakten på en fin djupledspassning av Labinot Harbuzi, men valde att försöka lobba målvakten och… lobbade dessvärre även målet.

Efter matchen var Alf Westerberg framför allt nöjd med försvarets insats, i synnerhet de bägge mittbackarna. Samt två juniorers insats på mittfältet:
– Erdin Demir gjorde ett strålande jobb som balansspelare, framför allt i första halvlek, och Pontus Jansson som kom in tidigt i andra gör återigen en bra insats. Det är först när Pontus kommer in som vi får attacker i djupled från mittfältsspelarna, just den ingrediens som saknats.

Två byten gjorde MFF i matchen. Pontus Jansson bytte av Elvir Biberic, men det var Labinot Harbuzi som tog över rollen som tia, medan Pontus Jansson tog den vänstra mittfältsplatsen och Johan Andersson flyttade över till den högra. Knappa kvarten senare gick Johan ut och Hamid Alamin kom in, dock på forwardplats, medan Agon Mehmeti tog steget ner.

Skade- och landslagsfrånvaro
En del spelare, som kanske annars varit aktuella för B/U21-laget, kunde inte vara med i dagens match mot Öster. Guillermo Molins, Robin Nilsson och Marcus Pode är iväg på landslagsuppdrag. Niklas Skoog kör för fullt på träningarna och är redo för spel men föll för det åldersstreck U21-serien drar upp, då lagledningen den här gången prioriterade fler matchminuter för till exempel Johan Andersson och Labinot Harbuzi. Junior har varit med på delar av fotbollspassen i träning, men ännu inte fullt ut. Anes Mravac närmar sig sakta men säkert comeback, och har gjort sina första delar av fotbollspass senaste veckan, men behöver ytterligare några veckors bra träning för att bli aktuell för spel. Raoul Kouakou dras sedan ett tag med en knäskada, och fick problem igen på måndagens träning.

/Tobias Christoffersson