Oavgjort i toppmötet

Publicerad 21 maj 2023 i Herr,Nyheter

Delade poäng på Eleda Stadion efter en sen kvittering från MFF.

Dahlin räddade MFF undan ett tidigt baklängesmål när Traoré kom till bra läge.

Nyckelhändelser

Minut 1: Gästerna med avsparken på Eleda Stadion.

Minut 7: Häcken kommer fram på sin högerkant och Bénie Traoré rycker sig loss. Johan Dahlin står för en vältajmad utrusning och styr undan.

Minut 10: Anders Christiansen läser en passning och erövrar boll framför offensivt straffområde. Lägger upp för ett avslut av Sebastian Nanasi som försöker placera in bollen men gästernas målvakt klarar.

Minut 16: Sebastian Nanasi får ett nytt läge när han testar avslut från nära håll men Häckens målvakt med en ny fin parad.

Minut 46: Isaac Kiese Thelin spelar igång den andra halvleken.

Minut 46: Martin Olsson kommer med fart längs vänsterkanten, spelar in längs marken till Anders Christiansen som tar avslut och det ytterst nära himmelsblå ledning.

Minut 50: Gästerna spräcker målnollan när man tar ledningen på en hörna. Even Hovland når högst med pannan.

Minut 53: MÅL! Repliken kommer omedelbart. Martin Olsson kommer återigen runt på sin kant och hittar, med ett lågt inlägg, fötterna på Stefano Vecchia som placerar in 1–1.

Minut 64: Isaac Kiese Thelin når högst på en inåtskruvad vänsterhörna och får iväg en stenhård nick som smiter över.

Minut 76: Gästerna gör 1–2 när Bénie Traoré tar sig fran till ett avslut.

Minut 79: Taha Ali pressar fram ett bolltapp av gästerna, tar själv hand om bollen och spelar in den till Isaac Kiese Thelin som håller undan sin försvarare och serverar Anders Christiansen som skjuter över.

Minut 86: MÅL! Det kommer en ny kvittering. Efter stor himmelsblå press styr Häcken in ett inlägg från Taha Ali i eget mål. 2–2.

Minut 90+4: Domaren blåser av matchen och MFF och BK Häcken får dela på poängen.

Henrik Rydström efter matchen

– Jag får tacka Häcken för en härlig match. Det är ett väldigt bra lag med tydlig idé. Man vet vad de vill göra men det är ändå svårt att försvara sig mot dem. Vi är nöjda med inledningen men det blir en period där vi ger bort bollen i onödan. De är skickliga i kontringsspelet och vi blev utdragna som lag. Vi släppte inte till någon målchans kanske men blev försiktiga och det blev stora ytor där Häcken kunde spela igenom oss, vilket jag avskyr.

– Det blev bättre i andra halvlek och jag är nöjd med att vi kan komma tillbaka från tuffa situationer. Det är tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd med spelarna. Jag är nöjd med mentaliteten från vår sida även om det är en massa saker att förbättra. Jag vill spela sådana här matcher, mot de regerande svenska mästarna och cupmästarna, för att se vad vi behöver jobba mer med.

Mål

Malmö FF: Stefano Vecchia (53′), Självmål (86′)
BK Häcken:
Even Hovland (50′), Bénie Traoré (76′),

Varningar

Malmö FF: Anders Christiansen (74′)
BK Häcken:
Valgeir Lunddal Friðriksson (37′), Johan Hammar (42′)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Lasse Nielsen, Derek Cornelius, Martin Olsson (Rieks 74′)
Joseph Ceesay (Moustafa Zeidan 86′), Hugo Larsson (Lewicki 74′), Sergio Peña, Sebastian Nanasi (Patriot Sejdiu 86′)
Anders Christiansen, Stefano Vecchia (Taha Ali 64′), Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Melker Ellborg, Niklas Moisander, Samuel Kotto, Oscar Lewicki, Sören Rieks, Moustafa Zeidan, Taha Ali, Hugo Bolin, Patriot Sejdiu

huvudpartners

officiella partners