Oavgjort i seriefinalen!

Publicerad 14 september 2004

2-2 i en mycket bra match mellan två favoriter till SM-guldet i år. Peter Abelsson gjorde debut och mål och Yksel Osmanovski gjorde comeback i Allsvenskan och räddade på mållinjen.

Det blev oavgjort i seriefinalen mellan bollklubben från Halmstad och Malmö FF. Efter en bra inledning av Malmö FF så kom Halmstads mål efter 16 minuter som en kalldusch. Malmö FF spelade ängsligt och tittade mest på när HBK rullade upp den ena chansen efter den andra.

I andra halvlek kom himmelsblått ut som ett nytt lag. Man hade tempo, låg närmare motståndarna och visade att man inte ville förlora den här matchen. Samarbetet mellan Olof och Peter fungerade bättre och bättre ju längre matchen led. Kul också att Peter Abelsson fick göra ett mål, på nick, i sin debut. Afonso var som vanligt livsfarlig de gånger han kommer rättvänd och med fart mot motståndarmålet. Redan från start kändes det som att han skulle göra ett mål men det dröjde änna till 81 minuten innan han på något märkligt sett fick in bollen mellan målvaktens ben och stolpen.

Fler än 2000 MFF-supportrar hade tagit sig till Halmstad och de fick högsta betyg, fem av fem möjliga, av förbundets representant på plats.

Malmö FF leder fortfarande Allsvenskan och har avgörandet i sina egna fötter men det tuffade till sig rejält. Det kommer troligtvis att bli en strid ända in i sista omgången.

Niklas Skoog skadade sig och tvingades utgå i den första halvleken. Det är ännu oklart hur allvarligt.