Oavgjort i prestigemötet i Solna

Publicerad 13 maj 2021 i Herr,Nyheter

Bortamötet med AIK slutade 1-1, oavgjort för fjärde året i följd på Friends Arena.

SAMMANFATTNING

Under torsdagskvällen tog AIK emot Malmö FF på Friends Arena där man tagit full pott och släppt in noll mål hittills i serien. Solnalaget kom dock till matchen från en förlust mot IFK Norrköping, medan MFF hade en seger mot Varberg i ryggen.

I den 24:e minuten gav Jo Inge Berget MFF ledningen. Norrmannen mötte Anders Christiansens frispark med pannan och nickskarvade tjusigt bollen i mål.

I den 42:a minuten gav himmelsblått bort en frispark i farligt läge till erkänt skarpe skytten Sebastian Larsson. Landslagsmannen sköt över muren och i burgaveln, med andra ord nära en kvittering. Men MFF höll undan och gick till pausvila i ledning.

I den 59:e minuten löpte sig Nicolas Stefanelli fri efter en lång svepande passning från Bilal Hussein. Argentinaren hamnade i duell med Lasse Nielsen och sköt tätt utanför stolpen. Kvitteringen skulle dock komma fem minuter senare när samme Stefanelli måttade ett inlägg som Nielsen olyckligt styrde i eget nät.

I den 77:e minuten stämplade Sebastian Larsson Anders Christiansen med en hög sula, men domare Glenn Nyberg nöjde sig en varning. Den oangenäma satsningen var ganska signifikativ för den andra halvleken som blev en fysisk kamp mellan två lag som jämt och ständigt såg farliga ut på fasta situationer.

MFF kunde ha återtagit ledningen i den 85:e minuten när Eric Larsson läckert serverade Antonio Colak i djupled, men kroatens avslut blev lätt parerat i lämplig höjd för målvakten Budimir Janosevic. AIK fick en liknande målchans fyra minuter senare. Med en minut kvar av ordinarie tid hamnade ett överlångt inlägg hos Nicolas Stefanelli som hade ett ypperligt läge ensam med Marko Johansson, men 22-åringen dök ner vid första stolpen och räddade till hörna.

Delad pott i prestigemötet. Härnäst väntar Kalmar FF på hemmaplan på måndag.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Vi visste att det skulle bli en tuff match, och det blev det mycket riktigt. Det var mycket kamp där ute och vi kämpade på riktigt bra. När vi pressade högt tycker jag att vi skapade problem för våra motståndare och till slut resulterar det i ett bra mål från en frispark.

– Dessutom skulle vi även ha gjort 2–0 i första halvlek när Ola hittar Veljko med en fin passning. Vi är besvikna att vi inte tar segern med tanke på chanserna vi skapade, men säsongen är lång och att åka till Stockholm och ta en poäng mot en bra motståndare är inte så illa.