Oavgjort i premiären

Publicerad 03 april 2006

***UPPDATERAD MED KOMMENTARER OCH BILDER***
Malmö FF fick nöja sig med en pinne i den allsvenska premiären på Stadion. Häcken tog ledningen tidigt och drog sig sedan tillbaka för att stå emot MFF:s massiva press. Afonso kvitterade på frispark i andra halvlek – men segermålet uteblev.

Hemsidan har f n lite strul med det tekniska, då det glappar lite i sjösättandet av en uppfräschad matchreferatmall – men vi återkommer löpande på denna plats med mer info om matchen, kommentarer m m.

I väntan på att hemsidan frisknar till så kan ni hitta information om matchen här.

Du hittar dessutom bilder från matchen här och här.

Kommentarer efter matchen

Sören Åkeby och Stefan Lundin
På presskonferensen efter matchen vädrade Sören Åkeby och Häckens tränare Stefan Lundin sina åsikter om premiären, och de var väl i stort sett överens.
– Jag tycker vi är med bra i början av matchen, och så får vi ett tidigt mål. Sedan blir vi nertryckta rätt länge, vi får många inlägg emot oss, särskilt från höger. Men det blir aldrig så farligt, förutom vid ett par tillfällen, men vi håller stånd. I första halvlek passar de bollen bra under en 25-minutersperiod, och då vi får mest jaga, sa Stefan Lundin om första halvlek.
– Jag tycker vi är riktigt, riktigt bra i första halvlek. Men tyvärr släpper vi in ett skitmål, där två av våra spelare krockar på en hörna. Sedan trycker vi på, utan att skapa några jättechanser, men ett par halvchanser som kunde blivit mål med lite tur, sa Sören Åkeby om samma matchhalva.

– I andra halvlek blir matchbilden bättre för oss. De får ett frisparksmål, men vi blir faktiskt bättre efter det, och i slutet av matchen har vi några tillfällen att göra rätt saker på sista delen av planen. Jag tycker vi såg starkare ut mot slutet, sa Stefan Lundin om andra halvlek.
– Jag är jättenöjd med vad spelarna presterar idag. Idag har vi 70 minuter då vi spelar bra fotboll, har bra passningsspel och skapar en del bra chanser. De sista tio blir vi för sega, samtidigt som vi sätter bollarna för djupt; vi tar för snabba och konstiga beslut, sa Sören Åkeby, och fortsatte:
– 1-1 måste man se som ett rättvist resultat när vi kvitterar så pass sent i matchen. Trots att vi bara tar en poäng i hemmapremiären är vi nöjda. Försvarsmässigt gör Häcken en jäkla bra match, de spelar blockförsvar med 8-9 man och det är inte så lätt att dyrka upp.

Sören Åkeby kommenterade också sitt val av Mattias Asper i mål:
– Man ska komma ihåg att Jonas Sandqvist varit skadad ett par veckor under försäsongen. Båda ser jättebra ut på träning, men jag valde Mattias Asper för att han har sett lite stabilare ut.
Stefan Lundin hade ett mer akut målvaktsval att berätta om. Då förstekeepern Christoffer Källqvist skadat sig i slutet av sista träningen, valde Häcken att kalla in veteranen Håkan Svensson att vakta hisingarnas bur. Sagt och gjort, Håkan Svensson hoppade helt sonika på spelarbussen i Halmstad… och blev med.

Afonso
MFF:s första allsvenska mål 2006 inföll i 59.e matchminuten, och det var Afonso Alves som stod för det. Efter att minuten innan ha slagit en underbar frispark från vänster klockrent i ribban fick han chansen igen på en ny frispark. Nu från höger, och lagd av Niklas Skoog; en välavvägd boll in mot straffområdet, Afonso upp och nickade nu i mål.
– Ulrich slog många bra inlägg i första halvlek, men då nickade jag inte så bra. Men sedan, i andra, på Niklas Skoogs frispark – då nickade jag hundraprocentigt! sa Afonso själv om sitt premiärmål efter matchen.

– Vi måste vinna när vi spelar hemma, och vi hade många chanser, men. sa Afonso som trivs i sin position som vänsterforward i 4-3-3:
– Det är en friare roll, och jag har inga problem med att spela på vänsterkanten. Nere i Holland pratade Sören Åkeby mycket med mig om en friare roll till vänster, och att vi kan byta position under matcherna också. Jag har sagt att jag kan spela till vänster eller till höger eller centralt…

Behrang Safari
Mindre etablerad i MFF-anfallet är – än så länge – Behrang Safari, som fick spela från start till höger och gjorde 61 kämpastarka minuter.
– Det kändes bra idag, jag tycker jag kom bra in i det, sa ”Berra” efter matchen.
Han har tidigare mest haft sin hemvist på vänsterkanten, men ser nu fördelar med att spela på andra kanten också.
– Jag tyckte det kändes svårt i början, men det var lättare än jag trodde. från högersidan kan jag ju gå både på utsidan och insidan om backen!