Oavgjort i klassikermötet

Publicerad 03 september 2023 i Herr,Nyheter

Ett sent mål från Martin Olsson räddade en poäng mot IFK Göteborg.

Nyckelhändelser

1′: Avspark i klassikermötet på Eleda Stadion.

13′: IFK Göteborg tar ledningen efter att Arbnor Mucolli håller sig framme efter ett inlägg från höger. 0–1.

28′: MFF letar öppningar i ett organiserat bortalag men har svårt att bryta sig igenom.

36′: Mål. IFK Göteborg utökar sin ledning när Arbnor Mucolli blir tvåmålsskytt. Direkt efter målet avbryts matchen tillfälligt på grund av inkastade föremål på planen.

45+5′: Första halvlek blåses av. MFF kommer inte upp i nivå under första 45.

49′: MÅL! Tidig reducering när Isaac Kiese Thelin är säker från elva meter efter att Sören Rieks rivits ner i straffområdet.

62′: Ett bättre MFF börjar skapa allt mer. Sören Rieks tvingar Blåvitts målvakt till en räddning med en nick på bortre stolpen.

83′: En pigg Stefano Vecchia har kommit in och visar att han varit saknad under skadeperioden. Ytterns skott går tyvärr någon halvmeter över ribban.

90+7′: MÅL! Martin Olsson kvitterar sent i matchen med ett välplacerat vänsterskott tätt intill stolpen. Det räcker bara till en poäng idag. 2–2 slutar matchen.

Henrik Rydström EFTER MATCHEN

– Vi är inte nöjda med en poäng hemma mot IFK Göteborg. Många saker är vi väldigt besvikna över, hur vi spelar och hur vi agerar. På det stora hela är det en besvikelse i omklädningsrummet och framför allt är vi besvikna på oss själva. De gjorde inget som vi inte förväntade oss. Pressade, slog långt, kämpade om andrabollar – men stora delar av första halvlek hanterade vi det väldigt svagt.

– Sen i andra halvlek så tar vi tag i det från början och får vår straff till följd av att vi trycker ner Göteborg. Jag är ändå nöjd med hur pass vi mycket vi skapar i andra med tanke på att Göteborg ställde upp med elva man i eget straffområde. Ligger du under med 2-0 så känner man lätt stress men vi kommer ut och hanterar den biten på ett bra sätt. Men överlag är vi naturligtvis inte nöjda.

Mål

Malmö FF: Kiese Thelin (49′), Olsson (90+7′)
IFK Göteborg: Mucolli (13′), (36′)

varningar

Malmö FF: Jansson (77′), Peña (90+1′)
IFK Göteborg: Carlén (55′), Thórdarson (79′)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Joseph Ceesay (Ali 46′), Pontus Jansson, Niklas Moisander, Martin Olsson
Lasse Berg Johnsen (Jörgensen 86′), Sergio Peña
Sören Rieks (Vecchia 73′), Oliver Berg, Sebastian Nanasi
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Ismael Diawara, Elison Makolli, Zakaria Loukili, Mahamé Siby, Oscar Lewicki, Adrian Skogmar, Taha Ali, Sebastian Jörgensen, Stefano Vecchia

huvudpartners

officiella partners