Oavgjort för U21 mot TFF

Publicerad 03 juni 2009

Det blev 2-2 idag igen, nu för U21-laget mot TFF, och märkligt nog inföll målen i samma ordning som mot GAIS på Swedbank Stadion. Målskyttar för MFF Edward Ofere och Jimmy Durmaz.

Edward Ofere

Ersättare: Max-Ludwig Gustafsson(mv), Skerdilaid Gashi(54), Dardan Rexhepi(44), Ezvin Ahmetovic(63), Robin Simovic(67).

MFF:s U21-lag tog sig i eftermiddags till palmernas stad, mötte där TFF och tog en poäng med sig tillbaka.
– Vi har spelat bättre, sammanfattar Leif Engqvist insatsen, utan att fördenskull vara direkt missnöjd med sitt lag.

Liksom i A-lagets match igår söndag var det motståndarna som tog ledningen, TFF redan i tredje minuten med ett långt uppspel och avslut som lite överraskade MFF.
– Vi glömde nog att matchen hade börjat där, säger Leif.
Drygt 20 minuter senare kvitterade MFF på ett liknande sätt, när Edward Ofere tåade in en annan långboll.
Annars tillhörde första halvlek hemmalaget, MFF hade ett par halvchanser men inte mer.

Efter paus blev det bättre. MFF flyttade upp positionerna och det mesta av spelet försiggick på TFF:s planhalva, men mål blev det inte förrän i den 83:e minuten, då dessutom på en straff tilldömd MFF:
– En obegriplig straff, faktiskt. Det var nog ingen annan än domaren som såg den, det verkar ha varit en hand inblandad någonstans.
En skänk, fast på sitt sätt en välförtjänt sådan, för MFF hade dessförinnan haft stor otur i en rafflande situation som i sig rymde tre till fyra målchanser med en boll på mållinjen och ett skott i ribbans underkant. Hursomhelst, Jimmy Durmaz satte straffen säkert och MFF fortsatte föra matchen.

Men, liksom igår på Swedbank Stadion var sista ordet inte sagt, denna gång minuten senare, i 86:e, fick en TFF-anfallare bollen i straffområdet efter att ett inlägg touchat en MFF-spelare – och kunde göra mål.
– Lite halvtaffligt försvarsspel från vår sida, men det kändes ändå inte alldeles rättvist. Det är klart, får vi en straff till skänks i 83:e minuten måste vi ju kunna stänga matchen – och låsa och kasta bort nyckeln! säger Leif.

Som framhåller fyra individuella insatser i matchen: Patrik Karlssons och Muamet Asanovskis på centrala mittfältet, Jimmy Durmaz och Tobias Malms till vänster.

Babis Stefanidis var uttagen till matchen som defensiv mittfältare, men fick lämna återbud med en befarad lårskada; Patrik Karlsson ersatte. Minuten innan halvtidsvilan fick Pontus Jansson ge upp efter en smäll på revbenen i kombination med lite illamående, och fem minuter efter paus var det Muamet Asanovskis tur att få handduken inkastad efter en boll i skallen, med yrsel som följd. Ett mer sansat och planerat byte skedde halvvägs in i andra när Ezvin Ahmetovic bytte av Metin Hamid och därmed gjorde comeback i U21-laget (skadedrabbad tidigare i år).

Nästa match för U21-laget infaller onsdagen den 17 juni, då LB07 ger derbymotstånd på Malmö Stadion.