Oavgjort även för U21 i sista matchen

Publicerad 02 november 2009

Slutspelet var redan färdigspelat och medaljerna utlämnade. Men serien blev inte slutspelad förrän idag. Så kan det bli i U21-serien. Den ”överblivna” matchen mellan Kalmar FF och Malmö FF slutade 0-0.
.

– Matchen betyder inget resultatmässigt, men vi är förstås inriktade på att göra en bra prestation och avsluta snyggt. Så sa Leif Engqvist innan matchen. När hemsidan ringer upp honom efter matchen säger han följande:

– Vi är det bättre laget i 75 minuter och borde vunnit. Rick Kruys har vår bästa chans med ett stolpskott. Sista kvarten tar Kalmar över och Dejan Garaca får göra ett par räddningar. Stor eloge till killarna som trots utgångsläget visar prov på bra inställning och en hel del bra prestationer på planen. Trist bara att vi inte vinner matchen och passerar HIF i tabellen. Hade varit kul att göra två dagar i rad.

 

Kalmar FF U21 – Malmö FF U21
Måndag 2 november 14.00

0-0

MFF:s laguppställning
Dejan Garaca

Pelle Holm, Markus Halsti, Mak Dzonlagic, Anes Mravac

Muamet Asanovski, Rick Kruys, Robin Nilsson, Jimmy Durmaz

Agon Mehmeti, Dardan Rexhepi

Ersättare: Tobias Uddenäs(mv), Tobias Malm, Hicham Ali, Skerdilaid Gashi, Robin Simovic.

Halmstads BK är svenska U21-mästare och MFF silvermedaljörer, det står klart efter förra veckans U21-final på Örjans vall. Men genom tillfälligheternas svårutgrundliga spel återstår ickedestomindre en match av grundserien att spela, nämligen det bortamöte med Kalmar som ursprungligen var schemalagt till vecka 29, det vill säga i mitten av juli!

– Men då hade Kalmar Champions League-kval och bad att får skjuta på matchen. Därefter var det vi som ville vänta, då matchen krockade med en matchtät period med inte minst mycket landskamper. Därför spelar vi idag, förklarar Leif Engqvist.

Ett kraftprov för en tränare att tagga och motivera laget till en sån här match?
– Ha ha, ja idag får jag ta till alla knep. Matchen betyder inget resultatmässigt, men vi är förstås inriktade på att göra en bra prestation och avsluta snyggt. Samtidigt ska det bli intressant att se hur spelarna hanterar situationen, för här gäller det att vara proffsig. Karaktärsdanande, säger Leif.

En liten gnutta betydelse kan faktiskt vaskas fram: vinner MFF dagens match går man förbi HIF i södra U21-seriens sluttabell… Låt vara mindre viktigt då U21-laget med eftertryck visade vem som var bäst i slutspelets semifinal på Olympia häromveckan (4-2-seger).

I startelvan är Rick Kruys och Markus Halsti de enda ”överåriga” spelarna; notabelt är också att tre utlånade spelare får visa upp sig i säsongens slutskede: Mak Dzonlagic (som spelat med Lunds BK), Anes Mravac (Lilla Torg) och Robin Nilsson (Ängelholm).

Tobias Christoffersson