Nytt mål av Berget gav sjunde raka segern

Publicerad 09 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Ett tidigt till tio man reducerat MFF stod för en oklanderlig defensiv insats i Falkenberg. Med en man mindre i 82 minuter – plus totalt tio minuters tillägg – höll laget undan och hämtade hem tre poäng till Malmö.

I den åttonde minuten visades Isaac Kiese Thelin ut efter en situation med Falkenbergs mittback Tobias Karlsson. Den assisterande domaren uppfattade en eftersläng från anfallaren och huvuddomare Fredrik Klitte drog upp det röda kortet.

Men MFF repade snabbt mod och tog ledningen bara två minuter senare genom Jo Inge Berget, som därmed nätade för femte matchen i rad.

Efter målet och med en man mindre på banan föll laget naturligt nedåt i banan och Falkenberg hotade främst via fasta situationer. Närmast en kvittering kom man i den första halvleken i en osannolik sekvens där man träffade samma stolpe tre gånger om innan MFF-försvaret till slut kunde rensa undan.

Falkenberg fortsatte trycka på för ett kvitteringsmål i den andra halvleken, men utan att lyckas. Johan Dahlin var säkerheten själv i luften och försvarsfyran med Larsson–Brorsson–Ahmedhodzic–Knudsen samarbetade på ett utomordentligt vis. Även övriga lagdelar fick till stor del hålla till på egen planhalva och slita i defensiven. Men det gjorde man med den äran och MFF höll undan hela vägen. Ett mål framåt och noll bakåt betydde att sjunde raka allsvenska segern inkasserades. Således tre nya poäng och fortsatt serieledning.

Värt att notera var att Anders Christiansen i slutskedet drog på sig sin fjärde varning för säsongen och därmed är avstängd hemma mot Örebro SK på onsdag.

JON DAHL TOMAsSON efter matchen:

– Jag förväntade mig en helt annan match än det blev. Efter åtta minuter ändrades förutsättningarna och jag kan bara berömma killarna för en toppinsats, inte minst i försvarsspelet. Det var helt enkelt excellent och det är segrar som denna som definierar en säsong.

– Vi har vår norska viking som gör en kasse idag och kämpar fram och tillbaka. Sedan har vi Johan som dominerar i inläggsspelet. Men jag kan lovorda alla för vi gör en jättebra insats. Jag är stolt över laget.

– Falkenberg har spelat bra på sistone, de har inte förlorat på fem matcher och spelat mot gott motstånd. Därför tänkte jag inför matchen idag att det kan bli svårt. När sedan matchbilden ändras så tidigt kan jag inte ge annat än komplimanger för sättet vi försvarar på och arbetar tillsammans. Med sådan mentalitet kommer man långt. Segrar föder segrar och på onsdag kör vi igen.

MÅL

Malmö FF: Jo Inge Berget (10′)

varningaR

Falkenbergs FF: Tobias Karlsson (16′), Sander van Looy (41′), John Björkengren (91′)
Malmö FF: Franz Brorsson (49′), Anders Christiansen (91′)

Utvisningar

Malmö FF: Isaac Kiese Thelin (8′)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Jonas Knudsen
Bonke Innocent, Anders Christiansen, Ola Toivonen (76’ Sarr)
Jo Inge Berget, Isaac Kiese Thelin, Sören Rieks (63’ Traustason)

Ersättare: Marko Johansson, Amin Sarr, Arnór Traustason, Behrang Safari, Erdal Rakip, Fouad Bachirou, Adi Nalic

huvudpartners

officiella partners