Nytt kontrakt och utlåning för Sekiraca

Publicerad 18 december 2012

MFFs talangfulle mittfältare Egzon Sekiraca har skrivit nytt 2-årsavtal. Samtidigt är det klart att han lånas ut till TFF över 2013.

Egzon Sekiraca, född -93, har varit i MFF sedan fotbollsskolan. Nu är det dags att ta steget till seniorfotboll och då föll valet på Trelleborgs FF.

– I TFF får han en tränare som känner till honom sedan tidigare och där får han möjlighet att spela seniorfotboll, säger MFFs sportchef Per Ågren.

I samband med utlåningen har Sekiraca också skrivit ett nytt 2-årskontrakt med MFF.

– Det är en spännande spelare som vi vill följa på nära håll. Vi kan t.ex. efter överenskommelse med TFF, låna hem honom för matchning i U-21, fortsätter Per Ågren.

Att MFF är intresserade av att säkerställa Egzons utveckling är inte konstigt. Från sin position på centralt mittfält vann 19-åringen skytteligan i Juniorallsvenskan Elit Södra på 16 mål.

– Han var väldigt framträdande i det U19-lag som tog sig till semifinal i SM. I den åldern han är i nu är det väldigt viktigt att han får matchträning för att utvecklas. Vi hoppas han får mycket av den varan i TFF, avslutar Ågren.