Nytt kontrakt för Johan Dahlin

Publicerad 13 juni 2012

Ikväll skrev Johan Dahlin på ett nytt kontrakt som gör honom himmelsblå i minst två och ett halvt år till.

– Jag trivs otroligt bra i den här klubben. Jag tycker vi har mycket att bygga på och med det här vill jag också ge tillbaka till klubben, säger en glad Johan Dahlin.

– Johan är en viktig hörnsten i vårt lagbygge, så det känns riktigt bra att han ser värdet i att fortsätta utvecklas här, myser en nöjd Per Ågren, Sportchef i Malmö FF.

Kontraktet löper fram till den 31 december 2014 och är frukten av en längre tids dialog.

– Jag känner att jag utvecklas bra här, och att jag kan utvecklas mycket mer, menar Johan Dahlin. Jag gillar att jobba med Jonnie (Fedel, MFFs målvaktstränare, reds. anm.) Han känner mig utan och innan och det är massa små bitar som vi nu kan jobba vidare med. Sen har det blivit bra med hela staben, inte bara då med Rikard som jag har stort förtroende för, men även utanför själva fotbollen. Med Simon (ass. tränare, ansv. fys.), Greger (massör/styrka) och Wilner (naprapat).

– Enligt mig är Johan Allsvenskans bästa målvakt. Dessutom är han en väldigt bra person, både med sin vinnarskalle på planen, men också som lagkamrat, menar Per Ågren. Det gör att det är extra kul att kunna signa det här.

Johan Dahlin kom till MFF efter U-21 EM 2009. Sedan dess har han hunnit vinna SM guld och spelat i Europa League med MFF. Vad har du för mål under nästa kontraktstid?

– Jag vill ut i Europa igen! säger Johan direkt. Sen för mig personligen vill jag gärna nosa på landslaget igen. Det kommer ett VM om två år och då vill jag vara med i diskussionen. Sen vill jag gärna ha fler SM-guld såklart.

Att skriva nytt kontrakt i början av ett transferfönster tillhör inte vanligheterna, men det är inget Johan känner sig främmande för.

– Nej, jag känner ju verkligen att jag utvecklas här, hade jag inte gjort det hade det inte varit intressant, slår Johan fast. Sen är det speciellt att spela inför alla fansen här. Det är svårt att motstå. Jag trivs verkligen jättebra, intygar Johan.

Senast idag spekulerades det i media att Johan Dahlin inte skulle förlänga. Efter bara ett och ett halvt år på sin tjänst har Per Ågren redan fått ett smeknamn bland supportrarna: ”Ninja”, och det här lär kanske fästa det epitetet ännu starkare?

– Ha ha, ja det låter ju bra skrattar Per. Det kanske är svårt att leva upp till, men det låter ju positivt om man menar att vi lyckas överraska då och då. Så det gillar jag, avslutar Per Ågren.