Nyfiken blå – en podd om Malmö FF

Publicerad 17 april 2023 i Dam,Herr,Nyheter

Ladda upp inför klassikermötet mot IFK Göteborg med vår nya podd Nyfiken Blå. Podden görs av journalisten och MFF-supportern Jakob Kjelldén, som i första avsnittet gästas av Anton Tinnerholm.

Den allsvenska säsongen är i full gång och inför att Malmö FF på måndagskvällen möter IFK Göteborg på bortaplan i ett klassikermöte lanserar vi nu vår nya podd. Nyfiken Blå är en podd om Malmö FF från Malmö FF, av och med journalisten Jakob Kjelldén. Jakob har i mer än tjugo år verkat som journalist för bland andra Sydsvenskan, Expressen och Kvällsposten. Han har årskort på Roys Hörna och har varit MFF-supporter i fyra decennier.

– Jag minns att jag gick på en Europamatch i början av 80-talet mot Werder Bremen, Det blev förlust tror jag, men där sattes någon slags standard för mig att, Europamatcher det är en del av Malmö. Och sedan dess är jag fast.

Jakob Kjelldén har i cirka 40 år följt sitt Malmö FF i med- och motgång. Och det perspektivet hoppas han kunna ta med sig in i podden.

– Det är en intressant resa för när jag började följa Malmö FF vann vi allsvenskan fem år i rad, men vann vara två SM-guld på grund av slutspel. Men känslan när man gick till Stadion var att MFF skulle vinna. Sedan kom en djup, djup dal. Den dalen har betytt mycket för Malmö FF, speciellt det steget ner i Superettan.

– Där väcktes något hos många i Malmö, det hände något magiskt där.

Namnet då, Nyfiken Blå?

– Jag är ju MFF-supporter men också journalist. Som journalist är jag en nyfiken jäkel och det är den egenskapen jag tar med mig in i den här podcasten. Tanken är att jag ska intervjua personer i Malmö FF, kring Malmö FF och personer som på något sätt har med Malmö FF att göra.

Hur har du följt Malmö FF på Eleda Stadion genom åren?

– Från Roys till största delen, uppe i hörnet. Numera står jag ibland en våning ner, på hyllan där, för jag kommer närmare planen och har blivit lite förtjust i det på slutet. Men Roys har varit min position. Det var faktiskt jag som en gång i tiden drog i gång att vi skulle ha en sjungande sittplats på Malmö Stadion. Då skrev jag för Svenska Fans och skrev en artikel om att: ”Nej, nu flyttar jag upp en våning och vill ni andra hänga med så skapar vi något nytt”. Och så blev det ju. Det blev det sjungande sitt som sedan blev Roys hörna och sedan Bobs och nu sjungs det överallt.

Vad hoppas du med den här podden kunna tillföra till det brus som är kring Malmö FF?

– Jag hoppas kunna ställa de frågorna som inte ställs omedelbart av någon annan. I journalistik är nyfikenhet det viktigaste och jag är otroligt nyfiken på vad som händer i och kring Malmö FF. Då pratar vi brett. Det behöver inte bara vara spelare. Det kan vara supportrar och andra faktorer som påverkar föreningen i någon form. Och där tror jag nya svar finns att få.

Du kan lyssna på premiäravsnittet av Nyfiken Blå genom att trycka på knappen nedan.

Jakob Kjelldén, till vänster, tillsammans med Anton Tinnerholm vid inspelningen av premiäravsnittet av Nyfiken Blå.

huvudpartners

officiella partners