Nya träningsplanen invigs på onsdag

Publicerad 10 oktober 2017 i Nyheter

Det 15 000 m2 stora träningsområdet bakom Swedbank Stadions östra sida är snart färdigt. Onsdagen den 11 oktober klockan 11:00 gör Malmö FF:s A-trupp sin första träning på den nya hybridplanen.

Sedan i vintras har det byggts för fullt på Stadionområdet för att färdigställa Malmö FF:s nya träningsområde med hybridgräs. Underlaget används av de största klubbarna i Europa och klarar en högre belastning än en vanlig gräsplan.

– Med en naturgräsplan av den här kalibern kan vi öka träningsmängden och förlänga säsongen. Att förbättra våra träningsförutsättningar går tydligt att koppla till vår vision av att vara ledande i Norden och utmana Europa, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén.

Hybridgräs bygger på att man förstärker naturgräset med konstgräsfibrer för att öka dess slitstyrka och jämnhet. Man kombinerar naturgräsets spelegenskaper med konstgräsets positiva effekter för hållbarheten.

Syftet med onsdagens premiärpass är att testa planen och kontrollera att den håller den kvalitet som eftersträvas. Därefter kommer eventuella förbättringsåtgärder utföras för att säkerställa att träningsområdet uppfyller de krav och önskemål som förväntas.

– Vi vill ha en naturgräsplan som går att använda fullt ut från och med hemkomsten från träningslägret i februari. Därför vill vi och Malmö FF redan nu testa och se om den håller den kvaliteten som krävs, säger Niclas Carlnén.

Planen slutbesiktades den 25 september och sedan dess har leverantören Gårda Johan utfört de sista åtgärderna för att göra planen redo.

– Det blir ett tillfälle för laget att känna på underlaget och bilda sig en uppfattning om hur den nya hybridytan är. Även om den inte är helt färdigväxt än är den i bra och spelbart skick, säger Håkan Zetterstrand, Stadionområdets enhetschef på Fritidsförvaltningen.

MFF:s tränare Magnus Pehrsson ser fram emot att leda laget på den nya träningsplanen.

– Vi har alla längtat efter att få testa och känna på den nya planen. Det är en stor härlig gräsyta som vi hoppas och tror ska bidra till att vi utvecklas och att vår fotboll spelas ännu bättre framöver.Onsdagens träning är öppen för allmänheten och går att följa utanför staketet runt planen. Gräsytan får inte beträdas av några andra än MFF:s spelare och ledare. Vi ber alla att respektera detta.

huvudpartners

officiella partners