Nya höjder för MFF:s julkalender

Publicerad 31 januari 2018 i Nyheter


Arnór Ingvi Traustason och Eric Larsson överlämnar checken från MFF:s julkalender till Henrik Superman-stiftelsens styrelseordförande Stefan Langåker.

Via auktioner av matchanvända tröjor och andra souvenirer samlade MFF julen 2016 in 104 000 kronor till stöd för svårt sjuka barn och deras familjer. Det lyckade konceptet gjordes om 2017 – den här gången med hela 120 000 kronor till insamlingen.

En Champions League-boll signerad av MFF-truppen 2014, signerade matchtröjor, skor och målvaktshandskar, samt en padelmatch mot Markus Rosenberg. Det var några av de unika souvenirerna och upplevelserna som dolde sig bakom de 24 luckorna i årets upplaga av julkalendern.

De insamlade pengarna delas upp mellan MFF:s två samarbetsstiftelser Henrik Superman och Ronald McDonald Hus som båda arbetar för att stötta svårt sjuka barn och deras familjer. Totalt samlades 120 000 kronor in, som efter avdrag för administrativa omkostnader innebar en fördelning på 57 500 kronor vardera till de bägge stiftelserna.

I förra veckan anordnade Henrik Superman sin årliga vinterfest, en av många aktiviteter för att samla in medel till familjerna som får stöd genom stiftelsen. Väl på vinterfesten kom MFF-spelarna Eric Larsson och Arnór Ingvi Traustason på besök – och de passade på att överlämna checken från MFF:s julkalender.

– Vi är otroligt tacksamma för det engagemang som Malmö FF visar oss. De här pengarna betyder mycket för många familjer i en svår situation, säger Stefan Langåker, styrelseordförande i Henrik Superman-stiftelsen. 

Markus Rosenberg på besök hos Ronald McDonald Hus i december.

Vid Ronald McDonald Hus julfest i slutet av december var Markus Rosenberg, som själv är ambassadör för huset, på plats för att tillsammans med MFF:s arrangemangschef Ola Gällstad berätta nyheten om auktionspengarna. 

– Jag tycker att det är viktigt att både föreningen och man själv engagerar sig. Huset gör ett otroligt fint jobb för familjerna som bor här. Barnen får andas och må bättre än vad de gör på sjukhuset. Det är annars lätt att familjer splittras vid sådana här tillfällen, säger Markus Rosenberg.

Han var också på plats i somras, då den nya lekplatsen på Ronald McDonald Hus invigdes. En del av lekplatsen byggdes tack vare pengar från fjolårets julkalender. De pengar som då gick till Henrik Superman användes till en Köpenhamnsutflykt för barnen till Experimentarium. Dagen inleddes dessutom med ett besök på Stadion.

– Det betyder otroligt mycket för både barnen och föräldrarna att få komma hit och träffa spelarna och ledarna i Malmö FF. Det är ett väldigt fint avbrott i deras vardag som i många fall är hård och tuff. Vi vill rikta ett stort tack till Malmö FF för en väldigt uppskattad dag, säger Lisbeth Barchan på Henrik Superman-stiftelsen.

huvudpartners

officiella partners