Nya drömmar, samma färg – här är MFF:s nya matchtröja

Publicerad 19 mars 2020 i Nyheter

Årets matchtröja är framtagen av MFF:s dräktleverantör PUMA och finns nu till försäljning i MFF Shopen.

Årets matchtröja har en modern design som markerar starten för en ny epok i Malmö FF. Vi påbörjar ett nytt decennium, vårt damlag är tillbaka och vi är hungriga på nya framgångar.

– Den nya matchtröjan känns speciell, modern och snygg på samma gång. Jag talar för alla i laget när jag säger att vi är nöjda med designen, materialet och passformen. Det här känns definitivt som en guldtröja och jag längtar efter att få spela i den, säger Arnór Traustason i MFF:s herrlag.

Vi är en del av staden och den är en del av oss. Tröjans himmelsblå färg uppträder i ett stilfullt randigt mönster som symboliserar sammanflätning och tillhörighet. Malmö FF är laget för alla.

– Det ska bli en ära att få bära tröjan som representant för Malmö FF. För mig betyder tröjan stolthet och gemenskap. Malmö som stad är tätt förknippad med vår himmelsblå färg och den här tröjan andas verkligen Malmö, säger Malin Gunnarsson i MFF:s damlag.

Malmö Fotbollförening har funnits sedan 1910 och som en hommage till vår framgångsrika historia sätter vi guldkant på några av tröjans detaljer, exempelvis PUMA-loggorna och ordet MALMÖ i nacken. Guldfärgen harmonierar elegant med de två stjärnorna över emblemet som berättar om våra herrlags 20 vunna SM-guld.

Tröjan är framtagen i de allra senaste högfunktionella materialen i PUMA:s sortiment och ackompanjeras av nya vita shorts med himmelsblå bård och nya strumpor i helfärg prydda med ordet MALMÖ.

– Vi är väldigt belåtna med Malmö FF:s nya matchtröja. Det har varit en noggrann process för att få fram rätt känsla och vi har involverat spelarna från dag ett. Deras feedback har varit värdefull och tillsammans har vi landat i en modern och kraftfull tröja som vi alla är stolta över, säger Rutger Hagstad, marknadschef PUMA Nordic.

Sedan 2016 spelar MFF med Volkswagens logotyp på bröstet. I våra allsvenska matcher har Volkswagen sällskap på tröjan av två dräktpartners: Limitado (på ryggens nedre del) och TicTac Interactive (på tröjärmen). Samtliga tröjor som finns till försäljning är tryckta med våra tre dräktpartners och utrustade med två stjärnor över emblemet.

Den preliminära planen är att damerna bär tröjan för första gången i sin seriepremiär och herrarna i sin nästa tävlingsmatch.

FRAKTFRITT I WEBBSHOPEN

Den nya matchtröjan finns i två varianter: Officiell (supportermodell) eller Premium (samma tekniskt avancerade tröja som både herr- och damspelarna bär). Tryck med valfritt namn och nummer kan läggas till för 200 kr.

Fram till och med den 26 mars erbjuder vi fraktfritt i webbshopen på köp över 500 kr inom Sverige.

köp tröjan nu

MFF Shopens öppettider

Måndag–fredag: 10:00–18.00
Lördag: 10:00–15:00

huvudpartners

officiella partners