Ny träningsmatch mot division 1-lag för damerna

Publicerad 15 mars 2022 i Dam,Nyheter

En extra träningsmatch har bokats in för MFF:s damer. Redan nu på lördag, 19 mars, matchas laget mot Råda BK (division 1) på plan 10. Dagen efter väntar sista gruppspelsmatchen i DM.
– Vi tar varje chans vi får att möta tufft motstånd, säger tränare Fredrik Jahnfors.

Fredrik Jahnfors under en träning på Malmö IP.

Malmö FF – Råda BK

Lördag, 19 mars
Plan 10
Avspark, 15:30

Fredrik Jahnfors, det blir en träningsmatch på lördag, mot Råda BK. Vad är det för motståndare som väntar?

– Råda spelar i division 1 Norra Götaland men är nere i Laholm på träningsläger. De hörde av sig och ville gärna få till en träningsmatch och vi tar varje chans vi får att möta tufft motstånd. De kom på en femteplats i serien förra året men har inför den här säsongen fått bra förstärkning från den lokala konkurrenten Lidköpings FK som huserar i Elitettan.

På söndag är det DM-match mot Svedala IF. Vi är redan klara för avancemang i och med segern mot Hammenhög. Påverkar det inställningen till söndagens match?

– Absolut inte. Vi går för att göra en bra prestation och vinna gruppen, det är viktigt för oss. Däremot kommer vi låta ett stort gäng tjejer från vårt F17-lag spela i matchen mot Svedala på söndag. Förra säsongen var där några som fick chansen och under starten av året här är det också ett par som varit uppe och tränat och testat på match. Det är viktigt ur flera perspektiv, både för tjejerna att få erfarenhet men också för oss att lära känna dem som spelare.

Hur tänker ni kring att det blir två matcher på två dagar?

– Det ska bara bli roligt, det är en vinst för oss att låta många få speltid och samtidigt låta de yngre få testa på seniorfotboll. Vi kommer ställa upp med två starka lag i båda matcherna. Vi är redan klara för avancemang i DM men att vi väljer att lägga en träningsmatch dagen före DM-matchen har ingenting med det att göra. Vi är fortfarande under uppbyggnadsprocessen och att låta många av spelarna få 90 minuter kommer göra oss gott.

huvudpartners

officiella partners