Ny seger – nu väntar ett tufft spelprogram

Publicerad 04 juni 2022 i Dam,Nyheter

Det tog bara två minuter och åtta sekunder för MFF att spräcka målnollan hemma mot Janstorps AIF. En inledning som banade väg för en 7–0-vinst och åttonde raka segern i division 2.

matchfakta

Mål:

Malmö FF: Elin Björklund (3′), Anna Plantin (18′) (59′), Petronella Winblad (43′) (53′), Rebecka Holm (60′),
Janstorps AIF:

Varningar:

Malmö FF:
Janstorps AIF:

Fredrik Jahnfors, EFTER MATCHEN

– En svåranalyserad match då den är ganska ryckig. Vi får inget större flyt i vårt spel och vi ska vara ärliga med att vi inte är nöjda med vår första halvlek idag. Stundtals hittar vi fina kombinationer mellan ytterback, central mittfältare och anfallare och när vi gör det – då flyter spelet på och vi är svårstoppade. Det är i dem lägena som målen också kommer idag. När vi kommer med fart och involverar mycket folk i anfallsspelet.

– Vi har en del folk borta idag och får lägga om lite i positionsspelet, Medde får exempelvis kliva in som mittback. Men jag tycker vi löser det på bästa vis och vi visar att vi har en bred trupp med stora fotbollskunskaper. Det är inte lätt att hoppa in och spela på en position man inte är van vid, men de här tjejerna klagar aldrig. Istället så går de ut och levererar och tar tag i det när spelet inte fungerar.

– Nu ser vi fram emot ett par intensiva veckor med fyra matcher på kort tid. Vi börjar med bortamatchen mot Lilla Torg nästa helg sen kommer en match vi alla längtar till och sett fram emot länge. Kvartsfinalen i DM mot Södra Sandby ska bli väldigt kul. Klart vi hellre hade velat spela den hemma men vi hoppas på ett stort bortafölje. Vi kommer behöva allt stöd vi kan få av MFF:arna, Södra Sandby går bra i division 1 just nu så det är en inspirerande uppgift vi har framför oss.

laguppställning

Vera Ejlertsson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Madeleine Hejde, Saga Fredriksson
Petronella Winblad, Cornelia Lindgren, Rebecka Holm
Melina Skarström, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Ida Lyberg, Stina Stadig, Sofia Anker, Cassandra Harletun, Sophie Sundqvist

huvudpartners

officiella partners