Ny seger i Allsvenskan

Publicerad 08 april 2023 i Herr,Nyheter

Två sena mål från Isaac Kiese Thelin gav tre nya allsvenska poäng när BP besegrades med 2–1.

Isaac Kiese Thelin efter sitt avgörande mål.

Nyckelhändelser

Minut 1: BP sparkar igång matchen på Grimsta IP.

Minut 15: MFF med i princip allt bollinnehav första kvarten. Den sista passningen saknas för att det ska mynna ut i några målchanser.

Minut 17: BP tar ledningen med 1–0 efter att ett skott utanför straffområdet hittar in bakom Johan Dahlin.

Minut 25: Dubbelchans för hemmalaget i form av en stolpträff och en nick strax utanför den vänstra stolpen. Nära utökad BP-ledning.

Minut 36: Tungt skott från Busanello gör att Oscar Linnér i hemmamålet släpper retur och Kiese Thelin kan sånär raka in returen.

Minut 45+3: Domaren blåser av den första halvleken. 1–0 till BP är ställningen i paus.

Minut 79: En mängd MFF-byten gjorda i andra halvlek och fortsatt stort bollinnehav – men de heta målchanserna uteblir.

Minut 81: Kvitterat! Sergio Peña trär in bollen till Isaac Kiese Thelin som vänder runt i straffområdet och avslutar smart till höger om Linnér. 1–1 på resultattavlan.

Minut 87: Ytterst nära 2-1 när Kiese Thelin möter ett inlägg från Tinnerholm. Bollen studsar i stolpen innan en hemmaförsvarare rensar.

Minut 90+2: MÅL! Patriot Sejdiu slår in bollen från högerkanten med en yttersida och Kiese Thelin är återigen framme och petar in bollen. 2–1 och vändningen är fullbordad!

Minut 90+7: Matchen är slut. Tre nya poäng in på kontot.

Henrik Rydström efter matchen

– Vi har marginaler med oss i slutet av matchen. Inget snack om det. Sen om vi tittar på de statistiska bitarna så vinner vi rättvist utan att för den sakens skull vara bra. Jag sa till spelarna direkt efter att vi vinner tack vare vår trupp. Vi kan göra byten när vissa har en mindre bra dag och jag tycker alla som kommer in gör skillnad för oss. Och att vi också kan vinna utan att spela snyggt. Men BP ska ha beröm, de försvarade sig bra och såg till att det var många spelare som vi var tvungna att passera hela tiden. 

– Det fanns tendenser att vi fastnade i frustration och övergav det vi ska göra. Vi visste att de skulle stå med stora delar av laget bakom bollen. Faran med det är att du tappar strukturen, du börjar jaga en och en och försöker anfalla för snabbt i fel lägen. Det fanns tendenser till det men i stora drag höll vi kvar i det vi ville göra. Så som jag ser det är det ingen slump att vi vänder. Men som sagt, utan att vi gör en särskilt bra match. 

Mål

IF Brommapojkarna: Jensen (17′)
Malmö FF:
Kiese Thelin (81′), (90+2′)

varningar

IF Brommapojkarna: Waker (90+2)
Malmö FF:
Christiansen (52′), Tinnerholm (60′)

Laguppställning

Johan Dahlin
Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Derek Cornelius, Gabriel Busanello
Hugo Larsson (Sejdiu 66′), Sergio Peña
Taha Ali (Nanasi 46′), Anders Christiansen (Olsson 90′), Stefano Vecchia (Rieks 77′)
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Ismael Diawara, Martin Olsson, Joseph Ceesay, Oscar Lewicki, Hugo Bolin, Moustafa Zeidan, Sebastian Nanasi, Patriot Sejdiu

huvudpartners

officiella partners