Ny ordförande i MFF Support

Publicerad 23 september 2011

I söndags hade MFF Support extra insatt årsmöte där man bland annat valde Magnus Ericsson till ny ordförande. Nedan följer några frågor och svar där Magnus bland annat berättar om hans bästa supporterminne, sina mål med MFF Support och vilka saker som är viktigast att prioritera för MFF Support.

Vi börjar med en klassiker. Hur känns det?
Det känns ganska bra faktiskt. Jag ser det som en stor ära, men även som en inte helt onaturlig utveckling eftersom jag varit vice ordförande under året. Man är väl inte helt på topp efter matchen idag, så du fråga gärna om några dagar igen.

Vem är Magnus Ericsson?
Magnus Ericsson är en 40+-are som gillar fotboll och älskar MFF. Jag har följt MFF från och till sen börjar på 80-talet. Jag har alltid varit engagerad i olika föreningar, så intresset för MFF har fått anpassas lite efter den tid som funnits tillgänglig. Jag gick tydligen på min första match 1972 med min pappa, men den är inget som jag tyvärr har så värst starka minnen av. Jag gjorde en väldans snabb sejour i MFF’s fotbollsskola som barn, men insåg ganska snabbt att jag nog inte hade så värst mycket på planen att göra. Intresset växte sig starkare mycket på grund av ett kompisgäng som tidigare drev websidan skyblue.se, där vi la upp bilder och direktrapporterade från MFF’s matcher. 

Bästa supporterminne?
Näst sista matchen 2004, IFK Göteborg borta står väldigt högt upp på listan. Vi var otroligt många MFF’are på plats på Gamla Nya Stora Ullevi och gjorde matchen till en makalös upplevelse. Hemmamatchen efter det var inte alls dum den heller, men själva minnet från Göteborg väger faktiskt tyngre.

Du var ju tidigare vice ordförande i MFF Support. Vilka frågor arbetade du då med?
Vi är ju en ganska ny styrelse i vår nuvarande konstellation, så våra interna uppgifter är inte helt uppdelade än. Vi har haft mycket fokus på att reda ut MFF Supports roll, vad vi bör jobba med och har även satsat på att föra dialog med alla våra olika supportergrupperingar. Vi har arrangerat flagg-mekar-dagar och dragit igång Norra Blå, utöver det så har vi jobbat hårt för att få iväg resor till alla bortamatcher i Sverige och ute i Europa.

Vilka mål vill du uppnå som ordförande i MFF Support?
Jag vill göra MFF Support till en stor och stark supporterförening igen. Vi har dalat i medlemsantal under många år och nu har vi vänt trenden och ökat i antal för första gången sen 2004. Jag vill engagera fler supportrar i och kring MFF Support, så att vi kan bredda vår verksamhet och driva fler parallella projekt och arrangemang. Detta är inget som jag och styrelsen kan göra själva, så vi måste bli bättre på att engagera fler och delegera i större omfattning.

Vilka saker i MFF Supports arbete är viktigast att prioritera?
Att skapa riktigt bra förutsättningar för alla supportrar att stödja MFF på de sätt vi tycker är allra bäst, med en grym stämning på både hemma- och bortamatcher. Vi måste jobba för en bättre dialog med alla supportrar och även med MFF, så vi tillsammans kan prestera så bra som det bara går. Det känns även väldigt viktigt att jobba för supportrars rättigheter i de frågor vi faktiskt kan vara med att påverka och utveckla.

Vad är positiv supporterkultur för dig?
Att skapa möjligheter för alla supportrar att stödja och följa sitt lag på ett säkert och engagerat sätt.

Vad är din vision av hur MFF Support skall se ut om fem år?
Att vi är en stark och enad kraft för MFF, men även att vi jobbar bredare för att nå fler som har intresse för fotboll och MFF. Att vi agerar som en egen förening och skapar en relation till MFF där vi kan stödja och påverka, men även kritisera på ett konstruktivt sätt om vi anser att det behövs. Vi har många visioner som vi kommer att ge oss på att förverkliga under detta och kommande år. Vi är bland annat på jakt efter en lokal där vi kan bedriva vår verksamhet och även nå nya supportrar.