Ny lyckad upplaga av Karriärdagen

Publicerad 11 oktober 2017 i Nyheter

I tisdags anordnades ”Karriärdag med Fotbollsturnering” för femte gången. Initiativet är ett samarbete mellan Malmö FF och Arbetsförmedlingen med syfte att skapa en mötesplats för företag och arbetslösa ungdomar.Karriärakademin är Malmö FF:s initiativ för att minska ungdomsarbetslösheten i regionen. Ett av många projekt som Karriärakademin driver är ”Karriärdag med Fotbollsturnering” som anordnas tillsammans med Arbetsförmedlingen. 

Konceptet bygger på frivillighet och engagemang från de arbetssökande och att MFF:s samarbetsföretag ställer upp med sin tid. De som är med får en unik möjlighet att spendera en hel dag med ett företag i en bransch man är intresserad av. 

– Karriärdag med fotboll, det är inte så konstigt som det låter. Det är en dag där unga arbetssökande möter arbetslivet på ett nytt och spännande sätt. Det finns inte tillräckligt många situationer där arbetssökande och yrkesverksamma kan mötas idag, säger Karin Heri, Karriärakademins verksamhetsledare.

Ett av företagen som var på plats under tisdagen var Malmö FF:s officiella partner bemt.

– Vi var med i våras och efter det anställde vi en som numera jobbar hos oss. Så det var full pott, säger Johan Rengbo på bemt. 

Hans kollega Simon Maach fyller i: 

– Det är viktigt att visa engagemang i samhället och i partnerskap med MFF är detta ett sätt för oss att ge tillbaka. Vi kan tipsa och guida om det vi känner till från vår verksamhet. I gengäld lär vi oss också saker av att mötas på det här sättet. 

105 arbetssökande ungdomar var anmälda till tisdagens karriärdag, där de fick möjlighet att lära känna elva olika arbetsgivare som representerade 37 olika yrken. Dagen startade med introduktion och minimässa och efter lunch var det dags fotbollsspel. 

– Både ungdomarna och arbetsgivarna uppskattar att få umgås informellt. En vanlig anställningsintervju följer ofta ett mönster, men att spela match ihop och mingla i pausen ger helt andra samtal som kan inspirera till nya framtidsplaner, säger Mats Rydberger, arbetsförmedlingschef i Malmö. 

Nästa ”Karriärdag med Fotbollsturnering” anordnas i februari. 

Läs mer om Karriärakademin och hur du som företag eller arbetssökande kommer i kontakt med oss.

huvudpartners

officiella partners