Ny förlust för U21

Publicerad 06 maj 2009

Alex Nilsson gav MFF ledningen redan efter fem minuter, och de himmelsblå gjorde en bra första halvlek – för att sedan tappa det mesta. Istället för rörelse och snabba passningar dribblingar en och en samtidigt som HBK tätade till och även vände till 1-2.
– Jag är ganska besviken, säger Leif Engqvist.

Malmö FF U21 – Halmstads BK U21

1 – 2 (1-1)

Målskytt MFF
1-0 Alex Nilsson 5 min

MFF:s startelva:

Dusan Melichárek

Jiloan Hamad, Metin Hamid, Robert Åhman Persson(46), David Durmaz

Agon Mehmeti(46), Rick Kruys, Babis Stefanidis, Jimmy Durmaz

Pontus Jansson, Alex Nilsson(76)

Ersättare: Max-Ludwig Gustafsson, Pelle Holm(46), Nenad Stojadinovic, Muamet Asanovski(46), Dardan Rexhepi(76).

– Det är dåligt av oss. Vi är bra i första halvlek men dåliga i andra. Jag är ganska besviken, säger Leif Engqvist efter att U21-laget inkasserat sin andra raka förlust, den här gången hemma mot Halmstad.

Matchen började dock på bästa sätt för MFF, när Alex Nilsson redan efter fem minuter gav hemmalaget ledningen genom att nicka in ett inlägg från Jimmy Durmaz.
– Vinden tar tag i bollen lite och Alex får hoppa bakåt för att nicka, men han får ändå kraft i nicken. Det var dagens stora glädjeämne att se honom komma tillbaka – och få göra mål, säger Leif.

Efter smakstarten dominerade MFF matchen ordentligt de första tjugo minuterna.
– Då spelade vi på ett till två tillslag, då lät vi bollen göra jobbet, då sprang vi för varandra. Vi kom runt på kanterna, hade fina inspelningar snett tillbaka och en del bra skott.

Men andra halvlek tappade MFF om inte allt så det mesta OK, HBK blev bättre; tätade till, ökade pressen och gav mindre utrymme. Men Leif betonar mer vad det egna laget gjorde fel.
– Rick Kruys och Babis Stefanidis som var duktiga i första får det svårare när de tätar till. Men det är framför allt för att vi struntar i att göra som vi sagt som vi blir dåliga. När vi har rörelsen i laget och inte transporterar bollen för långt, då är vi som bäst och då får motståndarna det svårt. Nu börjar vi dribbla och göra det svårt för oss, vi tar för många touch på bollen och då hinner HBK komma rätt i sina positioner.

Spelarna fick sig en skrapa efter matchen, såväl av coach Engqvist som tränare Nilsson.
– Nästa gång blir det bättre, det kan jag lova. Samtidigt är vi alla delaktiga, också vi tränare som laborerade lite på ett par positioner. När det inte föll väl ut bidrog det också förstås.
HBK kvitterade redan i mitten av första halvlek, för att sedan åstadkomma lednings- och segermålet dryga kvarten in i andra.

Leif Engqvist framhåller några insatser:
– Metid Hamid som spelar första matchen från start i U21 gör det riktigt bra som mittback, med tanke på förväntningarna får han bäst betyg. Jiloan Hamad är också riktigt bra som högerback i första halvlek, inte lika bra i andra. David Durmaz gör en hyfsat bra match, han är även ok som mittback i andra.

Leif låter också meddela att Agon Mehmeti nog inte trivdes alltför väl som höger yttermittfältare och att inbytte Dardan Rexhepi på topp hann skaffa sig två bra lägen under den kvart han fick efter att Alex Nilsson fått krampkänning. Övriga byten var Agon ut i paus på grund av ljumskkänning och Åhman Persson ut (förutbestämt), varvid David Durmaz tog klivet in och Pelle Holm spelade vänsterback.

Nästa match för U21-laget kommande måndag, då det blir en tripp till Värendsvallen för möte med Öster.

/Tobias Christoffersson