Ny 12–0-seger för MFF

Publicerad 07 november 2021 i Dam,Nyheter

Att seriesegern redan var säkrad hindrade inte MFF från att kliva ut i ett rasande tempo i bortamatchen mot Veberöds AIF. Rebecka Holm spelade fram till fem och satte själv tre mål i 12–0-segern.

Mittbacken Lovisa Wifesson gjorde sitt första mål för säsongen i 12–0-segern över Veberöds AIF.

När Amanda Kander rullade in 1–0 i den tionde spelminuten på konstgräsplanen på Svaleboskolan var det början på en himmelsblå målexplosion i den första halvleken. Ett dominerande MFF kunde gå till pausvila med en 7–0 ledning och det största jublet kom ett par minuter före halvtidsvisslan. Assisterad av Rebecka Holm kunde mittbacken Lovisa Wifvesson sätta halvlekens sista mål och sitt första för säsongen. Det blev till slut en ny 12–0-seger för MFF.

Fredrik Jahnfors tankar efter matchen

– Jag måste börja med att ge tjejerna all beröm för den inställningen de kliver in med till den här matchen. Inför pratade vi en hel del om just den faran i att redan ha vunnit en serie och att man tar sig ann resterande matcher på fel sätt. Det gör vi verkligen inte utan snarare tvärt om.

– Vår första halvlek är jättefin och kanske rent av den bästa halvleken vi presterat i år. Vi har stort tålamod och ett högt bolltempo genom hela halvleken och även när vi i slutet leder med 7–0 och Veberöd sticker upp på en kontring så har vi sex stycken maxlöpningar hemåt och förhindrar att våra motståndare får ett avslut på mål.

– Vi hade Cornelia Lindgren tillbaka idag och förstås jätteglädjande att ha henna tillbaka efter en lång tids skadefrånvaro. Hon är en ledare och otroligt trygg och lugn i allt hon gör på planen och det visar hon idag.

MÅL:

Malmö FF: Amanda Kander (10′) (18′), Saga Fredriksson (16′) (75’), Rebecka Holm (23′) (32′) (70’), Annelie Nilsson (36′), Lovisa Wifvesson (39′), Madeleine Hejde (57’), Ida Lyberg (61), Melina Skarström (73’)

LAGUPPSTÄLLNING:

Emma Svensson,
Martina Sutalo, Lovisa Wifvesson, Ida Lyberg, Saga Fredriksson
Rebecka Holm, Cornelia Lindgren, Amanda Kander
Madeleine Hejde, Annelie Nilsson, Josefine Carlsson

Ersättare: Ida Hansson, Johanna Fredriksson, Andrea Sjögren, Melina Skarström, Anna Nystedt

huvudpartners

officiella partners