Nu presenteras det nya bortastället, Stjärnklar

Publicerad 09 maj 2014

Här har vi Malmö FFs nya bortaställ, Stjärnklar!

I höstas utannonserade vi en tävling där vi lät våra supportrar designa vårt kommande bortaställ. Av 300 bidrag var det ståplatssupportern William Ferngard som skickade in det vinnande bidraget.

Tröjan går i två marinblå nyanser och shortsen samt strumporna kommer att gå i den mörkare nyansen.

– Färgerna kom jag på när jag satt och funderade på vad himmelsblått egentligen är för något, att det kan vara både dag och natt. Sen kom alla dessa skriverier om att MFF skulle spela med två stjärnor ovanför emblemet och då blev det mer klart för mig att det skulle handla om en stjärnklar kvällshimmel, berättar William Ferngard och fortsätter:
– Hur mönstret skulle se kom ganska sent. Jag var inne på en tvådelad tröja och en där jag använde mig av ett diagonalt streck över bröstet. Men när jag tänkte tillbaka på att det skulle vara en kvällshimmel kände jag att vågräta tjocka ränder låg bättre då det blev lite av en horisont.

En längre intervju med William Ferngard kommer att komma på MFF.se under dagen.

Malmö FFs lagkapten, och derbymålskytt, är väldigt nöjd över den nya designen.

– Jag tycker att tröjan är riktigt snygg och skiljer sig en del ifrån hur bortatröja brukar se ut, vilket jag tycker är bra. Jag gillar ränderna som gör att tröjan ser kvick ut. Jag tycker att vi har Allsvenskans absolut snyggaste hemmatröja och nu kan vi stoltsera med seriens snyggaste bortatröja också, säger Molins.

Inne på lanseringssidan stjarnklar.mff.se kan du se fler bilder på tröjan, se vilket efternamn du tycker passar bäst på ryggen och ladda ner bilder som du sedan gärna får sprida på sociala medier via hashtagen #stjärnklar2014

Nytt är även att vi valt att förstora MFF-emblemet med 15%, detta kommer även att ske till kommande hemmatröja.

Förbeställ redan idag

På grund av att transporten mellan fabriken och Sverige tagit längre tid än förväntat kommer tröjan inte att finnas i butik på måndag som vi tidigare gått ut med. Vi hoppas få in tröjan någon gång under vecka 21.

Redan nu kan du förbeställa för att försäkra dig om allsvenskans snyggaste bortatröja. Förbeställer du redan idag (fredag) bjuder vi även på två sittplatsbiljetter till måndagens match mot Halmstads BK som plåster på såren för leveransförseningen.

Du kan förbeställa genom att besöka MFF Shopen (där vi även har ett exemplar på tröjan som ni kan granska), MFF Shopens webbshop, besöka Intersport på antingen Mobilia, Emporia eller Södergatan.

Stjarnklar.mff.se