Nu lanseras ”MFF för alla”

Publicerad 28 januari 2017 i Nyheter

Inför säsongen 2017 genomför Malmö FF och Supporterhuset den gemensamma satsningen ”MFF för alla”. Nedan berättar Supporterhuset om vad projektet går ut på och bakgrunden till initiativet.

SUPPORTERHUSET:

Vad är ”MFF för alla”?
Under säsongen 2017 hoppas Supporterhuset att öka sitt sociala ansvarstagande i samhället med våra medsupportrar. En av Supporterhuset grundpelare har alltid varit att vara en aktiv positiv samhällsaktör och detta är något vi även i framtiden kommer aktivt fortsätta att arbeta med.

Tyvärr, har vi under de senaste åren upplevt en negativ utveckling i Malmö stad med flera tråkiga incidenter. Vi vill inte söka efter roten till problem utan snarare ta ansvar och vara en del av lösningen. Av den anledningen så kommer Supporterhuset i samarbete med Malmö FF inför säsongen 2017 starta ”MFF för alla”.

”MFF för alla” är en social satsning som Supporterhuset gör tillsammans med Malmö FF för att möjliggöra att fler MFF-intresserade personer ska få chansen att se MFF:s matcher och bli aktiva i Supporterhuset. Det kan exempelvis vara personer som inte har ekonomiska möjligheter och/eller av andra anledningar inte har haft möjligheten att bli en del av MFF-familjen. 

Varför är detta viktigt?
Förutom att ge fler personer möjligheten att vara med och utveckla engagemanget och supporterkulturen runt Malmö FF så anser vi att det finns få saker som engagerar och berör så många i Malmö som Malmö FF och det vill Supporterhuset ta vara på. 

Supporterhusets funktion är att kanalisera det stora engagemang som finns runt Malmö FF för att sprida och underhålla positiva värderingar, motverka våld och all form av diskriminering, minska användningen av droger och alkohol, samt att öka integrationen mellan olika grupper på läktaren och samhället. Här kan alla MFF-supportrar kunna samlas, hitta goda förebilder och ha roligt tillsammans. 

Mer detaljerad information om projektet kommer inom kort.

Avslutningsvis så vill vi komma med en uppmaning om att flera organisationer gör som vi och tar ansvar för vår stad och arbetar främjande med de medel de har att tillgå. Vi söker även aktivt efter fler personer och partners som vill vara med och bistå oss i våra olika satsningar.

Tveka inte att höra av er till:

Supporterhuset på info@supporterhuset.se

eller tillPierre Nordberg, SLO Malmö FF på pierre.nordberg@mff.se

huvudpartners

officiella partners