Nu har vi sålt 3000 årskort till ståplats

Publicerad 13 januari 2016 i Nyheter

Vi har nu sålt 3000 årskort till den norra ståplatsläktaren vilket är begränsningen för det antalet personer som vi kan garantera möjlighet till förtur till den norra läktaren vid ett eventuellt kval till Europa League i sommar. I dagarna kommer vi att släppa det vi kallar ”Ståplats Allsvenskan” som ger dig samma förmåner som ett vanligt ståplatsårskort och som även det ger dig möjlighet till förtur vid ett eventuellt kval till Europa League.

Förra året hade vi ett hemmasnitt i Allsvenskan på fantastiska 17 332 åskådare, vilket är rekord på Swedbank Stadion. En viktig grundsten i det höga hemmasnittet var det stora intresset för årskort inför säsongen 2015.

Den tredje mars 2015 sålde vi ståplatsårskort nummer 3000 – i år nådde vi den siffran redan den trettonde januari.

Vid en vinst i Svenska cupen kommer vi att kvala till Europa League i sommar, en turnering som arrangeras av UEFA och som endast tillåter sittplatssektioner. Vid ett eventuellt kval till Europa League måste det därmed monteras upp stolar på den norra läktaren för att göra den tillgänglig. En montering som gör att läktarens kapacitet begränsas till 3000 platser.

Då årskortsinnehavare har möjlighet till förtur när vi spelar i någon av de europeiska turneringarna kan vi därför endast sälja 3000 ståplatsårskort som garanterar förtursmöjlighet till den norra läktaren.

I dagarna kommer vi, precis som vi gjorde förra året, därför att släppa ”Ståplats Allsvenskan” som är ett årskort som ger dig samma förmåner som ett vanligt årskort till ståplats. ”Ståplats Allsvenskan” ger dig också möjlighet till förtur vid ett eventuellt kval till Europa League – dock kan vi inte garantera att du får möjlighet till förtur till den norra läktaren utan detta sker endast i mån av plats. 
(Skulle de första 3000 årskortsinnehavarna på ståplats välja att utnyttja sin förtursmöjlighet kommer innehavarna av ”Ståplats Allsvenskan” erbjudas möjlighet till förtur till en annan plats på Stadion).

Vi återkommer i dagarna när vi släpper ”Ståplats Allsvenskan”.

Det finns fortfarande årskort kvar till våra sittplatssektioner.

köp årskort

huvudpartners

officiella partners