Nu fokuserar vi på festen

Publicerad 01 april 2012

I år vill vi bjuda på en riktig fest från att grindarna öppnas tills domaren blåser av matchen.

Sedan invigningen av Swedbank Stadion har det mesta för oss handlat om att flytta in och anpassa oss till alla det nya. Arenan i sig är av en enig presskår, och av de allsvenska spelarna, utsedd till Sveriges bästa. Vi har den bästa stämningen och den mest sjungande hängivna supportrarna. I år är det dags att vi försöker ge er den bästa servicen och den bästa upplevelsen.
Vi vet att kioskerna inte har uppfyllt era förväntningar. Vi vet att vår mäktiga Stadion ekat tom och inte direkt inbjudande timmarna innan match. Resultatet har blivit att folk av förståeliga skäl väljer att komma så sent som möjligt, vilket i sin tur gör att kioskerna blir ännu mer otillräckliga när alla kommer på samma gång.
 
I år vill vi att det ska bli ändring på det här. Därför öppnar vi upp arenan, gör en satsning på att skapa bättre stämning innan match och förmodligen viktigast av allt – vi öppnar fler kiosker och serveringar.
Som besökare på Swedbank Stadion ska man känna sig välkommen. När man närmar sig ska man mötas av goda grilldofter och musik som skapaAr en härlig atmosfär. Man ska kunna träffas över en korv utanför grindarna, och oavsett var man har sin plats ska man kunna hänga på supportertorget och umgås med folket där.

Före matchen ska det alltid pågå aktiviteter. Discjockeys från Mix Megapol ska spela musik. Det ska vara intervjuer med spelare och profiler på storbildsskärmarna. Våra sponsorer kommer att engagera sig och bjuda på mer  – och inte minst kommer vi ha stor plats för supporterinitiativ. Paneldiskussioner, insamlingar, föreberedelser för tifon eller annat som de vill genomföra. Den som har idéer kan höra av sig till vår supporterdialog, Peter Åhlander.

Genom att skapa en öppnare arena där man enklare kan röra sig och ta del av allt som bjuds, hoppas vi kunna stimulera er till nya beteenden. Dels att ni kommer tidigare så att vi kan odla en tydligare gemenskap. Dels att det blir lättare för er att komma med egna initiativ till en bättre feststämning. Vi har allt som behövs på plats vid varje match. Med er hjälp gör vi det ännu bättre.

Som vanligt när man gör en sådan här satsning kommer inte allt att fungera till hundra procent första gången. Förmodligen inte heller den andra. Många kommer att ha åsikter, men till skillnad från tidigare blir det då åsikter om saker som vi gör, inte saker som vi inte gör. Och bara det känns som ett stort steg i rätt riktning.

Tillsammans kan vi skapa en bättre upplevelse och ett bättre arrangemang. Jag hoppas du vill vara med.

Varmt välkommen till säsongen 2012!

Per Nilsson, VD Malmö FF


Mer läsning inför premiären hittar du i vår matchtidning Avspark som du läser på Sydsvenskan.se