Norra Blå mot AZ Alkmaar

Publicerad 15 november 2011

Under hösten har Norra Blå blivit ett begrepp på Swedbank Stadion. Norra Blå är ett samarbete mellan MFF Support och Malmö FF och är en sektion för ungdomar mellan 9-14 år som vill vara en del av den Malmöitiska läktarkulturen. Ungdomarna ges här en möjlighet att gå på fotboll utan sina föräldrar men med tillsyn av värdar. Vid matchen mot AZ Alkmaar den 30 november kommer Norra Blå åter vara på plats för att sjunga fram oss till seger.

Premiären för Norra Blå skedde i matchen mot Elfsborg i slutet av augusti. Runt 35 himmelsblå tjejer och killar tog chansen att tillsammans sjunga fram “di blåe” till en 2-1-seger. Till matchen mot Trelleborg hade antalet fördubblats och det sjöngs växelramsor med sittplats.
 
I den senaste matchen mot BK Häcken arrangerades ett tifoarrangemang som ungdomarna fått vara med och förbereda under Barnens Dag. Tifot bestod av en enorm overhead med ett påmålat MFF-emblem som vecklades ut på Norra Blås sektion.
 
Norra Blå har dessutom haft besök av spelare som skrivit autografer och av klackens capo.

I matchen mot Alkmaar den 30:e november är det dags igen. Det är årets sista match på Swedbank Stadion och MFF Support hoppas att många sluter upp för att stötta Malmö FF och samtidigt passar på att tacka spelarna för året som gått. MFF Support uppmanar alla att ta med sig flaggor till matchen så de kan låta Norra Blås sektion bilda ett flagghav. Om du inte har någon egen flagga finns det att låna på plats.

Glöm inte att säga till alla dina kompisar att följa med så att vi får ett riktig härligt avslut på säsongen tillsammans!
 
Biljetter till Norra Blå mot Alkmaar

Biljetter till Norra Blå till matchen mot Alkmaar den 30:e november köper du i MFF Shopen (öppen vardagar mellan 10.00-18.00 och lördagar mellan 10:00-15:00) alternativt Ticnets Callcenter på telefon 077- 170 70 70. Matchdagen kan du köpa biljett i biljettluckorna på Swedbank Stadions östra långsida. Priset är 90 kronor.
För dig som är mellan 9-14 år och har årskort på andra sektioner så är ni också välkomna till Norra Blås sektion. Ni visar upp ert årskort vid insläppet (Ingång C).

Matchen börjar klockan 19.00. Samling sker klockan 18.00 utanför ingång C där MFF Supports värdar för Norra Blå tar emot. Har du inte möjlighet att vara på plats denna tidpunkt går det bra att själv ta sig upp till sektion 9 där värdar finns på plats.

Matchen beräknas vara färdigspelad klockan 20:45. Efter matchen tar sig ungdomarna själva ner till utgången där värdar för Norra Blå finns på plats.

Norra Blå 2012

Norra Blå kommer att fortsätta även under 2012. Precis som det här året kommer det bli vid utvalda matcher som bestäms när spelprogrammet för nästa års allsvenska spikats. En nyhet inför kommande säsong är att de ungdomar mellan 9-14 år som har årskort på andra sektioner kommer även att kunna gå på Norra Blås sektion.

Vill du komma i kontakt med värdarna för Norra Blå, vänligen maila på e-post: norrabla@gmail.com. Norra Blå finns numera även på Facebook, du hittar oss här.